Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu katıldı.

Mevcut İl Başkanı Mahmut Civelek'in seçilmiş başkan olduğu kongreye AK Parti Kocaeli teşkilatı titizlikle hazırlandı. AK Parti Bayraklarıyla donatılan statta vatandaşlara 25 bin bayrak verildi. Sıcak havaya rağmen Kocaeli'nin tüm ilçelerinden kongreye yoğun katılım vardı.

Bilm Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptığı konuşmada, ''Bu kongrenin millitimiz için hayır getirmesini temenni ediyorum. Hiçbir siyasi partinin yapamadığı işleri yapan bir partinin mensubu olmaktan gurur duyduğu bir gün. Kongrelerin statta yapılıyor olması bile Türk siyaseti için çok önemli bir yeniliktir'' diye konuştu.

İstanbul'dan eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile kongrenin yapıldığı stada gelen Başbakan Erdoğan vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Başbakan Erdoğan, stadı dolduran binlerce kişiyi selamladı.

Konuşmasına ''Kocaeli'nin saygı değerli güzel inanları teşkilatımızı değerli mensupları sizleri en kalbi duygularda selamlıyorum'' diyerek başladı.B u can bu tende olduğu sürece durmak yok yola devam. Kurulduğu günden itibaren Ak PArtinin millete hizmet sevdasının Kocaeli'nde gururla dalgalandıran kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 3 Kasım 2002 de yüzde 43 tü. 22 temmuzda yüzde 49 du. 12 haziranda yüzde 53 ünün aldı. inanıyorum ki 2014 daha farklı olacak. Bu muhteşem basarı için AK Parti kocaeli teşkilatını tebrik ediyorum. Kocelili bakanımıza milletvekillerimize belediye başkanlarımıza meclis üyelerimeze teşekkür ediyorum. Kocaeli il kadın kollarımıza Kocaeli gençlik kollarımıza ayrı ayrı teşkkür ediyorum. Sizler bu yolla ortaya koyduğumuz ahdi hiç bir zaman geri koymadınız. Gece demediniz gündüz demediniz. Aşık Veysel gibi gidiyoruz gündüz gece dediniz. Ve gidiyoruz gündüz gece. Bizi buraya getiren bu aşktır bu heyecandır. Bizle bir olduk birlik olduk Türkiye olduk. Türkiye'nin 7 bölgesinde 1. partiyiz. halkın bütütünün kucaklayan tek parti var AK Parti. Biz bölgesel milliyetçilik etnik milliyetçilik dilsel milleyetçilik yapmıyoruz. Afyon'dan yola çıktığımızda tek millet tek bayrak dedik. Sevgili kardeşlerim diğerleri bunu diyemiyor diğerleri 75 milyonun partisi olamıyor kimisi kumsalların kimsi etnik grubun partisi oluyor. Bunların ruhunda ayrımcılık var AK Parti de birleştirme var. Bu kutlu yolda hep birlikte elele verdik tek vücut olduk bugünlere geldik.

Pankart açan gençlere yüreğiniz yüreğimiz yüreğimiz yüreğiniz. Kocaeli bu kutlu yolculukta bizle beraber oldu. Kocaeli bizleri hiçbir zaman mahçup etmedi. Bizde 9.5 yıl boyunca Kocaelinin efendisi değil hizmetkarı olduk .Allah izin verdiği müddetçe Kocaeli için üretmeye devam edeceğiz dedi.

Dün suriyede bir kez daha acı bir haber aldık zalim esafd rejiminin gözü dönmüş katilleri Hama'da ağır silahlarla saldırdılar. 270 civarında masum insan insanlık sışı saldırıda hayatını kaybetti. Suriye için artık söz bitmiştir. bu insanlık dışı vahşey artık bitmekte olan bir rejimin ayak sesleridir. Biz bu sahnenein benzerini Irak'ta Libyada gördük. Kendi hırsı kendi koltuğu için haklkına siklah çevirenler sadece kendi sonlarının hazırlarlar. Bütün diktatörler korkaktır ödlektir zalimdir. Kendi halklarından çekinirler. Suriyedeki bu dikta rejimi işgal altındaki toprakları için tek bir mermi atamadı bunlar ancak ancak uluslararası sularda silahsız uçun uçakalra saldırırlar. Suriye halkı eninde sonunda bunlardan hesabını soracaktır.


1982 de Suriye'nin hama kentinde 40 bi,nden fazla sivil hunharca öldürüldü baba Esad yaptı. şimdi de yavru Esad aynı yolda yürüyor. o gün insaların sesis çıkmadı. Suriye'nin yanı başında kamplarda Filistinliler katledilerken soykırıma uğrarken aynı anda Suriye halkının bir bölümü soykırıma tabi tutuldu. Türkiye'de sesini o gün çıkarmadı. İçine kapanan Türkiye en insanı tepki veremedi. Türkiye 10 yıllar boyunca kendi soydaşklarına uygulanan soykırıma tepki gösteremedi. Bugün öyle bir Türkiye yok. Sağır dilsiz bir Türkiye yok. Suriye'de bu kukla diktatöre karşı olan Ak Parti iktidarıyla Türkiye var.. Eviinin barkını toprağını terkeden Suriyelikere kucak açmaya devam edicez. 40 bini aşkın Kardeşimiz misafirizmiz. Ne kadar gelirlerse almaya devam edecegiz. Hama katliamının unutulmasına asla izin vermiceğiz. Dikkatlerini Suriye'ye yöneltilmesini sağlayacağız.

Bize çıkıyorlar suriye iöin sesinizi neden yükseltiyorsunuz diyorlar. Çünkü biz Osmanlı üzerine kurulmuş bir ülkeyiz. Biz Osmanlının torunlarıyız. Bizi Suriye konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu Hama katliamı konusunda söyleyecek sözü varsa söylesin. Esad'ın bu kanlı katliamını savunsumasın. Haftalardır Türkiye diliyle değil zalim Suriye diliyle konuşuyor. Şehit pilotlatın yanında değil saldırganların yanında yer alıyor. Kendisini davet ediyoruz soru sor diyoruz sormuyor. Çıkıyor kamuoyunda ne varsa onu anlattılar diyor. Bize sormuyorsun çıkıp dışarda konuşuyorsun. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum genel başkanınızı iyi tanıyın akşam başka sabah başka. Aynı tavrı Mavi Marmara baskınında da göserdi. CHP Genel Başkanı utanmadan sıkılmadan ben olsaydım Mavi Marmara'yı göndermezdim diyor. Bir tarafta insanlar öldürürleürken ordada cihanda sulh denilmez. Yurtta sulh güzel bişey Yunanlılar Kıbrıs'ta soydaşlarımaza saldırdığı zaman yurtta sulh diyecektik. Niye yıllarca Ecevit'le iftihar ettiniz? İstiklal mücadelesini Çanakkale mücadelisini niye verdik? Karşınızdakiler barış istiyorsa tabii ki barış isteyeceksiniz. Karsınızdaki yumruk sallarken vur bir yanağımA al öbür yanagım diyecek haliniz yok. 320 bine aşkın insan öldürüldü Suriyede. Biz herkesi göreve davet ediyoruz. 16 AB ülkesi Bakanları bir araya geliyor. Yazdıkları makalade Türkiye'yi övüyorlar. CHP Genel Başkanı yardımcısı bu övgülerden rahatsız oluyor. Bir mektup yazıyor ve Türkiye'yi övmeyin diyor. Ve bu insan Dışişleri Bakanlığı'nda en üst düzeyde görev yapmış bir insan. Türkiye'ye ne olursa olsun yeterki AK Parti kazanmasın diyorlar. AK Partiye muhalefet etmek adına Türkiye'yi övenlere kendi ülkelerini karalayan mektup gönderiyor. Ana muhalefette böyle bir genel başkan olduğu için kendi adıma çok memnunum. Çünkü vizyon farkı ortaya çıkıyor. Bu aralar CHP sürekli yenileniyor. Yeni CHP kadına şiddeti görev haline getirdi. En son Sultanbeyli'de kadın kolları Başkanı teşkilat tarafından şiddete maruz kaldı. Biz işimize bakalım.

Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolar. Nereden nereye geldik. İharacatımız 136 milyar dolarda 149 milyar dolara geldi. İMF'ye borç 23 milyar dolardı şimdi 1.7 milyar dolar oldu. Biz IMF'nin ortağıyız. IMF' ye sıkıntısı olduğu için 5 milyar dolar verdik. Şuanda Merkez Bankası'nın döviz rezervi 97.5 miyar dolar. Hep beraber bunu yaptık. Kocaeli çalıştı Türkiye büyüdü. Şimdi bizden önceki iktidar hala konuşuor. Bankaların hepsi görev zararı yazıyordu. Bunlar yolsuzluğa son vererek çalışarak oldu. Türkiye'nin her tarafı ayağa kalkıyor.

Şuan İstanbul'daki durumdan rahatsız oluyorlar. Dünyanın her yerinde buna benzer şeyler oluyor. Meşakkat insan işi. 3 ay buna katlanıcağız. 2 yıl sonra 3. köprüyü bitiriceğiz. Ama ne yaygaradır ne yaygara. Buaradan istanbula bir müjde vereyim salı günü itabariyle köprülerden geçisi ücretsiz yapıyoruz. En azından bekleme olmasın dedik. çalışmalar bitene kadar köprüler ücretsiz olacak. Elimizden geleni yapmaya çalışıyorz. Biz halkımız için ülkemiz ,için varız. Akla ne gelirse bunun yapacağız.

Terör örgütüne ragmen olacak tutturmuşlar bişey miting yapacağız bugün mitingi yapacağız diyenler Diyarbakır'da bütün zihnİyetlerini ortaya koyuyor. Bunlar Kürt kardeşlerimin geleceğini tehlikeye atanlar. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz anlayışıyla biz seviyoruz. Sevgili kardeşlerim sizleri beklettik hakkınızı helal edin.