Başbakan Erdoğan, Londra Olimpiyatları’na katılacak olan sporculara, Dolmabahçe Sarayı’nda iftar yemeği verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ün de iştirak ettiği yemekte bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin Londra Olimpiyatları'na toplam 181 sporcuyla katılacağını, bunun da hükümet olarak spora ve sporcuya verdikleri önemi, bu alanda yaptıkları yatırımları gözler önüne serdiğini belirtti. Erdoğan, "Bu; ülkemiz için gururlanma vesilesi, 1936’dan bu yana ulaştığımız en yüksek rakam. Tarihimizde en yüksek spor branşına katılma şansı yakaladık. Londra 2012 Olimpiyatları’na tarihimizde en fazla kadın sporcu ile katılıyoruz. Bu da, Türkiye’nin İslam dünyasında farklılığını ortaya koyması bakımından önemli” diye konuştu.


Olimpiyatlarda 13 Türk hakemin görev alacağını vurgulayan Erdoğan, “Olimpiyat oyunlarında açıkçası bugüne kadar başarı gösteremedik. Baktığımızda 36 altın madalya, 23 gümüş madalya kazandık. Burada efsanevi sporcularımız var tabii ki, Gazanfer Bilge, Celal Atik, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Nurcan Taylan…Bunun yanında Ramazan Şahin ve diğer sporcularımıza da bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. İnşallah tarihimizdeki en fazla sporcuyla katıldığımız 2012 oyunlarında, tarihimizdeki en fazla madalya alarak döneriz. Bunları yakalar mıyız; azmedersek bu milletin evlatları bunu da yakalar” dedi.


2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın büyük önemi olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Sizlerin kazanacağı başarıyla, 2020 Olimpiyatlarına inşallah ev sahibi olacağız, bu sürece çok büyük katkı sağlayacaktır. İstanbul 2020 için hükümet olarak çok büyük lobi ve diplomasi içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.


Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıkarak, tüm sporculara hediyelerini verdi. Daha sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.