Saat 12.15 sularında Hatay Havaalanı’na gelen Başbakan Erdoğan, burada Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Hatay milletvekilleri tarafından karşılandı. Başbakan’ın gelişi dolayısı ile karadan ve havadan yoğun güvenlik önlemleri alındı. 1 polis helikopteri, 3 adet askeri helikopter havada güvenlik için tur atarken, havaalanı çevresinde polis ve özel harekat timleri de adeta kuş uçurtmadı.

Basın mensupları da alana yaklaştırılmadı. Başbakan havaalanında bir süre dinlendikten sonra helikopterle Reyhanlı’ya geçti. Başbakan Erdoğan’ın helikopterinin Reyhanlı’da iniş yapacağı ilçe stadyumu çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Özel harekat timleri ve Başbakanlık korumaları, etrafta kuş uçurtmazken, gazetecilerin görüntü almasına da izin verilmedi.

Başbakan Erdoğan, ilk patlamanın yaşandığı Reyhanlı Belediyesi önünde vatandaşlara hitap edecek. Kaymakamlıkta il ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, taziye evlerini ziyaret ettikten sonra helikopterle Reyhanlı’dan Hatay’a dönecek ve havayolu ile Ankara’ya hareket edecek.