Varna kentindeki başbakanlık konutunda bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un toplantısına Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim el Tani de katıldı. Görüşmede başta enerji konusu ve doğalgaz boru hattıyla ilgili konular olmak üzere İstanbul ile Bulgaristan’ın Ruscuk kentleri arasında yapılacak duble otoyol konusunun ele alınması bekleniyor. Katar’ın da yapılacak otoyola finansman olması gündemde.

Başbakan Erdoğan’a Bulgaristan temaslarında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşlik ediyor.

ERDOĞAN'DAN ULUDERE AÇIKLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın Uludere açıklamasını savunarak, "Genelkurmay Başkanımız özellikle kendi ilgi alanına giren bir konunun cevaplamasını yapmıştır. Ben Türkiye'yi ana muhalifet CHP'nin idare etmediğini çok iyi biliyorum ama kurumlarımın da kendi ilgili alanlarıyla ilgili konuları cevaplamalarının doğru olduğuna inanıyorum" dedi.

Erdoğan, Bulgaristan'ın Varna kentinde Bulgar meslektaşı Boyko Borisov ve Katar Başbakanı Hamed Bin Casim Bin Cebr El Tani görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun; Genelkurmay'ın Uludere açıklamasıyla ilgili olarak, "Ülkeyi Genelkurmay mı yönetiyor" açıklamasıyla ilgili görüşleri sorulan Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımız özellikle kendi ilgi alanına giren bir konunun cevaplamasını yapmıştır. Ben Türkiye'yi ana muhalifet CHP'nin idare etmediğini çok iyi biliyorum ama kurumlarımın da kendi ilgili alanlarıyla ilgili konuları cevaplamalarının doğru olduğuna inanıyorum. Zira gözcü dediğimiz insan hava araçları, direk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emrinde hareket ederler" dedi.

 

"WALL STREET JOURNAL'İN UYDURMA HABERİ ABD'DE MEVCUT HÜKÜMETİ ZORA DÜŞÜRME GAYRETİ"

Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberin "uydurma" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Fakat ABD'deki uydurma bir haberle kalkıp da Türkiye'de hükümete veya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bir bedel ödetmek kasdıyla hareket edenler veya

ABD'deki seçimler sebebiyle oradaki mevcut iktidarı zora düşürme e gayreti içinde olan bir yayın politikasını, mevcut gazete kendisine gaye edinmişse onu bilemem" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Ben, bu haberi seçimler öncesinde mevcut hükümeti zora düşürme adımı olarak görüyorum. Zira Silahlı Kuvvetlerimizin de açıkladığı gibi biz kendi insansız hava araçlarımızla hareket ederek bu adım atılmıştır. ve şu an gerek idari, gerek adli yargıda süreç devam etmektedir" dedi.