4 AK Partili’nin eksikliği nedeniyle tasarının görüşmeleri yarıda kaldı. Tasarının önceki akşam Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde muhalefet, Yıldırım’ın ‘müjde’ olarak duyurduğu borç yapılandırma kredisini içeren 23. maddesinin oylamasında toplantı yeter sayısı istedi. 184 vekilin hazır bulunmasını gerektiren bu talebin yoklamasında salonda 179 AK Partili vekilin olduğu ortaya çıktı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yi de sayınca yoklamada sayı 180’e çıktı, ancak 184 olan toplantı yeter sayısı için 4 eksik kaldı. Hamzaçebi de bunun üzerine anayasa görüşmelerinin başlayacağı pazartesi günü toplanmak üzere Meclis’i kapattı.

AK Parti yönetimi tasarıyı, ya anayasa görüşmelerinin birinci turunun ardından verilecek iki günlük arada ya da anayasa görüşmelerinin sonunda yasalaştırmayı planlıyor.

PUSULA VAR KENDİLERİ YOK

TBMM’de önceki akşam ayrıca salonda bulunduklarına ilişkin pusula gönderen AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Erzincan Milletvekili Serkan Bayram’ın salonda bulunmamaları ‘sahte oy pusulası’ tartışmasına yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Gelmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Gök, dün Meclis Başkanlığı’na başvurarak, bu sahte oy pusulası olayının yarın başlayacak anayasa görüşmelerinde de yaşanmaması için önlem alınmasını istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin il başkanları toplantısında konuyla ilgili özetle şunları söyledi: “İktidar partisinin bazı vekilleri olmadıkları halde sahte pusulalarla Meclis’te olduklarını ifade edebiliyorlar. Milletin vekili sahtekarlık yaparsa bu ülke nasıl düzlüğe çıkacak. Millet, sahtekarlık yap diye oy vermez. O milletvekilleri, Meclis kürsüsüne çıkıp milleten özür dilemeli. Sayın Binali Yıldırım; bu sahtekarlığı yapanlar sizin partinizin vekili. Buna izin vermeyiniz. İzin verdiğiniz takdire Türkiye daha derin karanlık süreçlere sürüklenir.”