Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "patolojik vaka" nitelemesine ve Meclis'ten geçen Büyükşehir Yasasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun ne kendi kişisel tarihi ne de CHP'nin tarihiyle ilgili konuşmadığını ifade eden Başbakan, '''Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim ile yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama bunu yapamıyor. Dersim'in üzerine örtmeyi tercih etmiştir. İşte asıl patolojik vaka budur” dedi.

Muhalefetin atılan her yeni adımda Türkiye'nin bölüneceğini düşündüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi bölmeye yönelik bir girişim olursa biz sizden çok önce o girişimin karşısında dururuz" dedi.

"Patolojik Vaka" Nitelemesine Cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 60 yıl öncesinin anlatılmasını ''patolojik vaka'' olarak değerlendirdiğini belirten Başbakan Erdoğan, ''Patolojik vaka, çocukluğundan bahsetmek, anne babayı yadetmek değildir. Patolojik vaka, kendi geçmişinden bahsedememek, o konuya hiç ama hiç girmemektir'' dedi.

"Asıl Patolojik Vaka Dersim'in Üzerini Örtmektir"

Kılıçdaroğlu'nun ne kendi kişisel tarihi ne de CHP'nin tarihiyle ilgili konuşmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

'''Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim ile yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama bunu yapamıyor. CHP Genel Başkanı Dersim ile CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiş, üzerine örtmüş, onu unutmuştur. CHP Genel Başkanı bir Seyit Rıza olmak yerine, Seyit Rıza'nın en azından izinden gitmek yerine işte o işbirlikçilerle hareket etmeyi, Dersim'in üzerine örtmeyi tercih etmiştir. İşte asıl patolojik vaka budur. Biz asla ve asla böyle bir köksüzlük içinde değiliz. Hatası, sevabıyla Selçukludan bugüne kadar tarihimize, ecdadımıza sahip çıkarız. Hatalarla yüzleşir, sevaplarımızla da iftihar ederiz. İşte bu hareketin CHP'den ayrıldığı en temel fark budur. Onlar 50-60 yıl öncesini konuşmayı patolojik vaka olarak görürken, biz 1071 ruhunu 2071'e taşımanın azmi ve gayreti içindeyiz. Farkımız budur.''

"MHP Hiç Merak Etmesin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan meclisten geçen Büyükşehir yasasıyla ilgili eleştirileri cevapladı.

Muhalefetin atılan her yeni adımda Türkiye'nin bölüneceğini düşündüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları ifade etti:

"MHP bu yasa ‘Türkiye'nin üniter yapısını zedeliyor’ dedi. Yasaya böyle karşı çıktı. BDP ‘bu yasa Türkiye'de merkeziyetçiliğini güçlendiriyor’ dedi. Böyle karşı çıktı. CHP her zaman olduğu gibi ne olduğunu anlamadan bilmeden bu yasaya karşı çıktı. 2006 yılında kalkınma ajansları yasası çıkarılırken ‘Türkiye bölünüyor’ dediler. Ne oldu? Türkiye bölündü mü? Şimdi ne oldu biliyor musunuz? MHP'liler, CHP'lliler sıraya girdi. Kendi illeri için de Kalkınma Ajansları istemeye başladılar. O kadar büyük bir korku o kadar büyük bir paranoya içindeler ki atılan her adımın yapılan her reformun Türkiye'y i böleceğini düşünüyorlar. Niye, çünkü o adımı AK Parti iktidarı atıyor onun için. MHP'liler hiç endişe etmesinler. Türkiye'yi bölmeye yönelik bir girişim olursa biz sizden çok önce o girişimin karşısında dururuz."