Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İnanıyorum ki Türkiye, adalet mekanizmalarının işleyişindeki maddi sorunları aştıkça, demokrasi ve hukuk reformlarını kararlı bir şekilde sürdürdükçe, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kolaylıkla ulaşacak, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasındaki yerini alacaktır'' dedi.

''Danıştay'ın Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, Erdoğan, Türkiye'nin ekonomi, demokrasi ve hukuk alanında gerçekleştirilen reformlarla birlikte çok boyutlu bir kalkınma süreci içine girdiğini, bölgesinde ve dünyadaki itibarını daha da yükselttiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, ekonomideki ilerleme ile demokratik ve hukuksal alanlardaki gelişimin birbirine paralel ve birbiriyle eş zamanlı olmasının zorunluluğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Hükümet olarak, Anayasa'da ifade edilen demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinin birbirinin önüne geçmeden, birbirinin gerisinde kalmadan anlam bulması için yoğun çaba içinde olduk. Yüksek yargımızın, adalet mekanizmamızın işleyişini aksatan maddi sıkıntıları gidermek için var gücümüzle çalıştık ve Avrupa standartlarını haiz modern hizmet binalarını adalet sistemimize kazandırdık. Ulusal Yargı Ağı Projesi'ni (UYAP) yaygınlaştırmak, yüksek yargı organlarımızın daire ve üye sayılarını artırmak, personel açığını kapatmak suretiyle adalet sistemimizdeki tıkanıklığı açma noktasında önemli adımlar attık.

İnanıyorum ki Türkiye, adalet mekanizmalarının işleyişindeki maddi sorunları aştıkça, demokrasi ve hukuk reformlarını kararlı bir şekilde sürdürdükçe, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kolaylıkla ulaşacak, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasındaki yerini alacaktır.''

Demokrasinin sağlıklı şekilde sürdürülmesi, hukuk devleti ilkelerinin korunması ve yaşatılması noktasında, Danıştay ve İdare mahkemelerine büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade eden Erdoğan, ''Danıştay ve idari yargımızın, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma çalışmalarımıza, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da değerli katkılar sunacağına eminim'' değerlendirmesinde bulundu.