Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış programında yaptığı konuşmada, ABD'de bulunan Fetullah Gülen'e yönelik olarak, "Bu hasret bitsin" sözlerine, gazeteci - yazar Hüseyin Gülerce'den de bir açıklama geldi. Başbakan'ın, sözlerinin Güleni sevenleri son derece sevindirdiğini belirten Gülerce, "Sayın Başbakan'ın Türkçe Olimpiyatları'nın kapanışında Sayın Gülen'i, 'Bu hasret bitsin' diyerek Türkiye'ye davet etmesi 2 açıdan önemlidir. İlki, adına hizmet dediğimiz gönüllüler hareketi ya da Gülen hareketi olarak bilinen hareketin içindeki insanlar buna çok sevindiler, çok mutlu oldular. Çünkü Sayın Başbakan çok yürekten ve samimi bir konuşma yaptı.

Zaten 10. Türkçe Olimpiyatları'nın TT Arena Stadyumu'ndaki o muhteşem kalabalığın içerisinde olması ayrı bir değer. Gelip dünyanın dört bir tarafındaki Türk okullarına sahip çıkması, onları desteklemesi, öğretmenlerden övgüyle bahsetmesi çok güzeldi. Bir diğeri ise bu konuşmanın zamanlamasının çok önemli olması. 7 Şubat'ta özel yetkili mahkeme savcılarının MİT müsteşarını ifadeye çağırmaları bir tartışma başlattı. İşin içerisine cemaat lafı karıştırıldı. Hatta durumdan vazife çıkartanlar oldu. Bunlar cemaatle iktidar karşı karşıya, cemaat iktidardan pay istiyor gibi benim fitne diyebileceğim gayretlerin içerisinde oldular. Sayın Başbakan yaptığı bu konuşmayla bu fitne ateşini de söndürdü. Bundan sonra kimse özel yetkili mahkemelerin, Ergenekon ve Balyoz davalarının demokratikleşme konusunda özünden saptırılma çabalarını bulamayacaktır" dedi.

Artık bunların geride kaldığını söyleyen Gülerce, "Şüphesiz sayın Fethullah Gülen hoca efendi de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bu davetinden memnun olmuştur. Kendisinin 12 yıldan beri vatan hasreti çektiğini hepimiz biliyoruz. Onu sevenler dönmesini çok istiyorlar. Mutlaka onda da dönme arzusu vardır. Biz sevenleri olarak inşallah diyoruz, sayın Başbakan'ın bu daveti o arzunun yerine getirilmesi konusunda bir hızlanmaya vesile olur. Bir an önce sayın Gülen döner" dedi.

Fetullah Gülen'in yakında bir açıklama yapacağına inandığını dile getiren Gülerce, "Ben şunu tahmin ediyorum ki Sayın Gülen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı aracılığıyla olabilir ya da avukatları aracılığıyla da olabilir, bir açıklamada bulunacaktır. Sayın Başbakan'ın daveti sonrasında o da duygu ve düşüncelerini söyler diye düşünüyorum. Tabii ki dönüş tarihini belirleyecek olan sayın Gülen'in bizzat kendisidir. Ama bugünden yarına 1 hafta içinde döner diye de bir şey olmaz" diye konuştu.