Eğitim esnasında zaman zaman verilen ilginç örnekler, katılımcıları bayağı şaşırttı. Dikkat çeken en ilginç talep isebir vatandaşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan”dan et istemesiydi. Aylardır evine bir gram et alamadığını belirten vatandaşın BİMER’e müraacat ederek “Sayın Başbakanım et yiyemiyoruz, ne olur bize yardım et” dediği bunun üzerine talebin geldiği ildeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nca vatandaşa ulaşılarak isteklerinin karşılandığı öğrenildi. BİMER”e en fazla işsizlik konusunda talebin yapıldığıda belirtildi.

Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nca 2012-2013 yılı içerisinde tüm yurt genelinde kamu kurumu ve kuruluşları, Valilik ve Belediyelerde görevli Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirleri, İl ve İlçe Yazı İşleri Müdürleri, BİMER koordinatörleri ve kullanıcıları ile Halkla İlişkiler görevlilerine yönelik eğitim programı kapsamında Kamu çalışanlarına yönelik iki günlük eğitim semineri düzenlendi.


Halkla İlişkiler, İletişim, Protokol (Diplomasi kuralları) ve danışma hizmetleri derslerinin verildiği programa Erzurum, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Gümüşhane olmak üzere 9 ilden toplam 270 kamu çalışanı katıldı. Kamu çalışanlarına verilen eğitim programı ile vatandaşların ve toplumdaki grupların, kendilerini açık bir şekilde ifade etmeleri, yasal haklarını kullanmaları yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve farklılıklarını ortaya koymaları ile yönetenlerle - yönetilenlerin karşılıklı etkileşimini sağlayan yönetim anlayışını hayata geçirmek ,toplumsal bilincin artırılması amaçlandı.