ORTAHİSAR Belediyesi’nin Nisan ayı son toplantısında Pelitli, Akoluk, Çukurçayır, Yalıncak, Çağlayan, Gürbulak ve Akyazı belediyelerinin faaliyet raporları onaylandı. Raporlar tartışılırken MHP grubunun ısrarı ile belde belediyelerinin 11 milyon 800 bin 328 lira borçlu olarak devrinin gerçekleştiği, 3 milyon 366 bin lira girdinin de bütçeye intikal ettiği belirlendi.  Böylece şimdiden Ortahisar’ın sırtına 7 milyon lira tutarında bir borç yüklenmiş oldu. MHP’li meclis üyesi İsmail İnan ise bazı beldelerin kapanma tarihine yakın bazı şüpheli alımlar yaptığını iddia etti.

Ortahisar Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısı ile Nisan ayı çalışmaları tamamlandı. Dünkü toplantıda Ortahisar’a devri yapılan belde belediyelerin faaliyet raporları onandı. Faaliyet raporları görüşülürken belde belediyelerinin Ortahisar Belediyesi’ne borç devirleri de belli oldu. Mecliste teknik birimlerin verdiği bilgiye göre Akoluk, Akyazı, Çağlayan, Çukurçayır, Gürbulak, Pelitli ve Yalıncak’tan oluşan toplam 7 belde belediyesinin 11 milyon 800 bin 328 lira borçla Ortahisar Belediyesi’ne devri gerçekleşti. Ancak bu belediyelerden 3 milyon 366 bin liralık bir sıcak para girdisi de sağlandı. Aradaki fark 7 milyon lira olarak tutanaklara geçti. Böylelikle Ortahisar Belediyesi beldelerden şimdilik 7 milyon lira borç devraldı. Ancak bu rakama iller bankası ile diğer kamu kuruluşlarına olan borçlar dahil değil. Net borç ise Mayıs ayında yapılacak meclis toplantısında ortaya çıkacak.

MHP GRUBUNDAN BİR İDDİA

MHP gurubundan Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi İsmail İnan, bazı beldelerin kapanacaklarını bile bile satın almalar yaptığını, icra dairelerine teminat verdiğini belirterek, “Son dakikalarda makine alımları yapılmış. Kapanan bir belediye 20 bin liralık bir bilgisayar yazılımını neden satın alsın? Çukurçayır, çok güzel para toplamış. Emlak vergisini, su parasını tam toplamış. Ama yeteri kadar ödenecek yerleri ödememiş. Neden ödemedi? Pelitli Belediyesi’nin binasının yarısı SGK tarafından 256 bin lira borçtan dolayı hacizli.  Ama Yalıncak Belediyesi 2 trilyon para iade etmiş. Onu hiç kimse dile getirmiyor. Bunları konuşunca siyaset yaptığımızı söylüyorlar. Kredi kullanılmış, faizi belli değil. Bu gibi durumları Trabzon halkı bilmeli. Devlet de bilirse belki kapanan belediyelerden kaynaklanan bu yükümüzü hafifletmek için adım atar. Ortahisar Belediyesi’nin nasıl bir yükü devraldığını herkes bilmeli” dedi.

GENÇ: HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK

Ortahisar Belediye Başkanı Genç ise, seçim öncesi verdiği her sözü yerine getireceğini belirterek, “Ben de MHP grubundaki arkadaşların hassasiyetine katılıyorum. Her şey şeffaf olacak belde belediyeleri ile ilgili bütün gelişmeleri kamuoyu ile paylaşırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.