Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.

Süleyman Baykal, Ktü Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.

Bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Baykal rektörlük adaylığına ilişkin düşüncelerinin yaklaşık bir ay önce netleştiğini söyledi. Baykal "Önümüzdeki dönem rektörlük seçimleri ile ilgili olarak adaylığımı açıklamış bulunuyorum. Adaylığımı açıklamam biraz erken gibi algılanabilir. Ama bu daha ziyade 800'ü aşan, öğretim üyesi ve siz basın mensupları ile iletişim sağlayabilmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğumdan kaynaklandı" dedi.
HEDEFİMİZ AYNI
Baykal, toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak "Ben 8 yıla yakın bir süredir sayın Rektörümüzle dekan olarak çalışıyorum. Şunu peşinen her zaman kabullenen bir konu var, her rektörün hedefi hizmet etmektir. Ama bu hizmeti her rektör kendi usul ve yöntemlerine göre yürütür. Bu, 'Sayın rektörümüzle aynı usullerle gideceğiz' anlamına gelmez ama aynı hedefle gideceğiz. Çünkü ister bugünkü rektörümüz sayın İbrahim Özen Bey, ister daha önceki rektörlerimiz olsun bir şekliyle buraya hizmeti amaçlamış ve değişik yöntemleri kullanmışlardır. Bu yöntemler rektörden rektöre değişir. Bizde de mutlaka değişiklikler olacaktır. Hizmet anlamında hepimizin hedefi bir, hizmet yöntem farklılıkları elbette farklı olabilir" diye konuştu.
BİREYSEL BİR KARAR DEĞİL
"Rektör adayı olmam sadece benim bireysel verdiğim bir karar değil" diyen Baykal "Çok geniş bir arkadaş grubuyla karar öncesi konuşarak bu noktaya geldik. Arkadaşlarımızın bu noktada itici bir gücü oldu. Aslında öyle yada böyle bir ekibimiz var. Ama Üniversite anlamında benim ekip dediğim şey, Üniversite öğretim üyelerinin bütünüdür. Çünkü öğretim üyelerinin bir kısmını sürece dahil edip bir kısmını dışlamanız Üniversite anlayışına da uymaz. Bizim bakışımız da hiçbir zaman bu yönde olmaz. Öğretim üyelerimizle birebir ve tek konuşmayı yeğliyorum. Bugüne kadar üçte bir oranında tamamladım. Belki bazı öğretim üyeleriyle talep etmeleri halinde birden fazla konuşacağız. Belki birkaç ay sonra daha farklı bir tarzda, ekipler halinde çalışacağız. Hiçbir zaman üniversiteyi ve öğretim üyelerini grup grup değil bir bütün olarak algılama ve onlarla birlikte olma amacımız hiçbir zaman değişmeyecek. Çünkü her öğretim üyemizin bir meziyeti vardır, önemli olan o meziyetlerin ortaya çıkarmaya yardımcı olmak. ve onlardan yararlanmak. Tabi bunların hepsi kurum adınadır. Kurumu aidiyeti olan bütün öğretim üyeleriyle çalışmaya hazırız. ve bu anlamda gerekli her türlü çabayı göstereceğiz" şeklinde konuştu.
SEÇİMDE BİRİNCİ OLACAĞIM
Bizim ekibimiz bu büyük üniversite camiası olacak bir bütünlük içerisinde hareket edecek. Rektörlük seçimlerine kadar olan sürede bütün arkadaşlarımızla görüşeceğiz herkesin fikirlerine ve görüşlerini dikkate alacağım. Rektörümüz İbrahim bey çok büyük hizmetlerde bulundu. Bizde onun izinden yürüyeceğiz. Ben bagün eğer sizin karşınızda çıkıp rahatça konuşabiliyorsam, bu seçimlerde birinci olacağım demektir. Bunu görmeseydim bugün burada karşınızda olmazdım.
BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ
Her rektörün hedefi hizmet etmektir. Ama her rektörün de kendi yöntemi vardır. Aynı hedefler için yürüyeceğiz belki ama farklı yöntemler kullanacağız. Hizmet anlamında büyük değişiklikler yapacağız. Ekip oluşturmada ise benim bireysel kararlarım değil, arkadaşlarla konuşarak kararlar vereceğim, üniversitedeki tüm öğretim görevlilerini yönetime almak isteriz. Alamadıklarımızla da yönetimimizdelermiş gibi çalışacağız. Üniversiteyi grup olarak değil, bütün olarak ele alacağız. Herkesle çalışmaya hazırız.