Dava, Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karara bağlandı. Hakim, tazminat talebini kısmen kabul ederek, Kaleli ve Habertürk gazetesinin Baykal'a 3 bin 500 lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Kararla ilgili yazılı açıklama yapan Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Kaleli'nin müvekkili Baykal'a ''ahlak dışı iftiralarda bulunduğunu'', bu iftiraları nedeniyle de Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

''Taciz iddiasının iftira olduğunun bilinmesine rağmen Habertürk Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, İklim Ayfer Kaleli'nin beyanlarını, gerek televizyon kanalında gerekse, gazetesinde adeta dizi film gibi yayınlamıştır.

Bu nedenlerle açmış olduğumuz davada, Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin bugün Habertürk Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ. ile İklim Ayfer Kaleli'yi 3, bin 500 lira tazminat ödemeye mahkum etmiştir.

Seri iftira ve yalanların sahibi ile bu yalan ve iftiraları gerçekmiş gibi yazarak, halkı kandıran sözde gazeteciler, adaletin önünde haksız çıkarılmışlardır.

Müvekkilime yönelik taciz iddiasının, basit bir iftira olarak yorumlanması mümkün değildir. Cumhuriyet bavcılığının bu olayın arkasında kimlerin olduğunu da bulması gerekmektedir.

Ancak İklim Ayfer Kaleli'nin bu olayla ilgili suçlandığı ODA TV davasında gerek savcılık gerekse yargılama aşamasında tutuksuz yargılanması ve ifadesi alınırken tüm diğer sanıkların dışarı çıkarılması son derece dikkat çekicidir.''

Dava dilekçesinde, Habertürk gazetesinde 18 Ekim 2011'de yayımlanan haber ile Baykal'ın ''kişilik haklarının ağır bir şekilde ihlal edildiği'' gerekçesiyle 20 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.