Gaziantep'te dün akşam saatlerinde yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Hastanede tedavisi süren 17 yaralıdan 4'ü ise halen hayati tehlikeyi atlatamadı.

Çocukları öldürdüler!

Kurbanlar arasında yaşları 1.5, 4, 11 ve 12 yaşında dört de çocuk bulunuyor. Kurbanlardan geriye acılı aileleri ve yürek burkan hayat hikayeleri kaldı.

Şırnak'ta askerdi izne gelmişti

Şırnak'ta askerliğini yapan ve memleketine izne gelen baba Onur Fikret Aker, bankamatikten para çekerken onu bekleyen anne Duygu ve 1,5 yaşındaki kızları Almina ile yanlarındaki yeğenleri de kurtulamadı. Bayram ziyaretine giden aile ve yanlarındaki yeğenleri hayatını kaybetti.

Şehit Er Fikret Onur Aker'in annesi Nursel Aker, "Ben hiç birine dayanamam. Hangi birine yanayım, nasıl dayanayım. Ben öleyim" diyerek feryat etti 2'si ikiz, 3 erkek kardeşten en büyüğü olan Er Onur Fikret Aker'in, teskeresine 5 ay kaldığı, saldırıdan 1 gün sonra birliğine döneceği, babasının da 10 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Cenaze evinin bulunduğu mahalleye vatandaşlar tarafından Türk bayrakları asılarak saldırı kınandı.

Melisa'nın kuzeni de öldü

Babası Turgay İnanç (52) boyacılık yaparak geçimini sağlayan 11 yaşındaki İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Sevgi Gülperi İnanç, okullar tatil olduktan sonra anneannesi Hatice Kılıç'ın Gaziantep’teki evine tatile gitti. Adana sıcak olduğu için anneannesinin yanına giden İnanç'ın yanına Ramazan Bayramı'nda annesi Nuray İnanç'ta (45) geldi. İnanç, Ramazan Bayramı'nın da teyzesi Duygu Aker'in eşi Şırnak'ta vatani görevini yapan Onur Fikret Aker'in gelmesiyle bayram boyunca kuzeni 1 yaşındaki Almina Melisa Aker ile birlikte bayram ziyaretlerine gitti. Bayramın 2. gününde İzmir'de vatani görevini yapan ağabeyi Fırat İnanç tezkereyi alarak evine döneceği için mutlu olan ve alışverişe çıkan İnanç, eniştesi, teyzesi ve 1 yaşındaki kuzeni ile alışverişe çıktı. Bir süre çarşıda alışveriş yaptıktan sonra Aker, eve gitmek üzere yola çıktı. Karşıyaka Polis Karakolu yakınından geçerken bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada araçta bulunan İnanç, teyzesi, eniştesi ve kuzeni hayatını kaybetti. Olayın ardından baba Turgay İnanç hemen Gaziantep'e hareket etti. Gece saat 23.30'da İzmir'den Adana'ya gelen ağabeyi Fırat İnanç'ta hemen Gaziantep'e geçti. İnanç'ın Adana'daki Yurt Mahallesi'ndeki evinde de akrabaları taziye çadırı kurarak dev Türk bayrağı astı.

Çocukları öldürecek kadar düştüler!

Amca Ramazan İnanç, yeğeninin okullar tatil olunca sıcaktan kaçmak için Gaziantep'teki anneannesinin yanına gittiğini ancak terör saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. İnanç, yeğeninin çok neşeli ve heyecanlı bir çocuk olduğunu ancak terörün yeğeni gibi 4 çocuğu saldırı sonucu öldürdüğünü belirterek, "Artık terör çocukları öldürecek kadar alçalıp küçülmüştür" diye konuşarak gözyaşlarını tutamadı.

3 infaz koruma memuru

Hayatını kaybedenlerden birkaç kişi de patlama sırasında araçlarıyla olay yerinden geçenler oldu. Bunlardan 3'ü de cezaevi aracını kısa süreliğine olay yerine çeken 3 gardiyan oldu. İsmail Darlel, Safi Cambaş ve Davud Adak cezaevinde infaz koruma memuru olarak görev yapıyordu.

Minik Süleyman öldü anne babası yaralı

Hayatını kaybeden çocuklardan biri de 3 yaşındaki Süleyman Alkan. Bayramlaşmaya giderken hain saldırının kurbanı olan minik Süleyman'ın babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan yaralı olarak hastanede. Anne Diller Alkan'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Ölen diğer çocuklar...

Saldırıda hayatını kaybeden diğer iki çocuğun isimleri ise şöyle: 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç ve 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk...

Cesetler İstanbul'a gönderildi

Kurbanların cenazeleri kimlik tespiti için İstanbul'a gönderildi. Adli Tıp kurumu'nda yapılacak DNA testinden sonra ailelerine teslim edilecek ve yarın son yolculuklarına uğurlanacaklar.