Birçok cezaevinde 12 Eylül'den bu yana uygulanan açlık grevlerine Bdp'den iki milletvekili de dahil oldu. DTK Daimi Meclis üyesi Bdp Diyarbakır milletvekili Emine Ayna ve Bdp Van milletvekili Özdal Üçer, Diyarbakır'da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı.

DEMİRTAŞ SİNYALİ VERMİŞTİ

Demirtaş bu konu ile ilgili olarak parti grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

''Ağırlıklı olarak grubun neredeyse tamamı, böyle bir eylemi (açlık grevi) yapmak istiyor. Belki önümüzdeki bir iki gündeki gelişmelere göre gündemimize alacağız''

"TIKANAN SÜREÇLERİ BEDENLERİ İLE AÇTILAR"

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da dün Diyarbakır'da cezaevinde açlık grevlerini sürdüren PKK/KCK'lıları ziyaret etmişti.

Cezaevinde 4 saat kalan ve 26 kişinin durumunun kritik olduğunu söyleyen Zana, 'Grevleri bırakma yönünde bir teklifiniz oldu mu?' sorusu üzerine, "Hepimiz Diyarbakır cezaevini biliyoruz. Tıkanan süreçleri hep bedenleriyle açtılar. O konuda bir kararlılık gördüm. Ben öyle bir teklifte asla bulunmam. Çünkü direniş kararını veren ben değilim. Sonuçlandırılmasını da ben isteyemem. Hiçbir iradeye karşı da öyle bir saygısızlık yapmam" demişti.

AÇLIK GREVLERİ NEDEN YAPILIYOR?

Açlık grevlerinin yapılma sebebi İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın kimseyle görüştürülmemesi ve ona bir tecrit uygulandığı iddiaları sebebi ile yapılıyor. Hükümet tecrit iddialarını yalanlarken diğer kanat iddialarında ısrar ediyor.