İstifa dilekçesine, "Halkımızın dört bir yanda ayağa kalktığı dönemde ben istifa dilekçemi yazmanın ezikliği içindeyim" sözleri ile başlayan Kaya, partide yaşanan yolsuzluk, kayırma gibi olaylara isyan ederken, partinin stratejisiyle ilgili de sert eleştirilerde bulundu.

TAZİYEDE BİLE YANDAŞ SEÇTİK

Cengiz Kaya, her fırsatta Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden partinin ise amacından nasıl uzaklaştığını ilginç bir benzetme ile ortaya konuldu. BDP 'yi "seçmeli taziye partisi" olarak tanımlayan Kaya, "Her zaman diyorum şimdi de diyeceğim. Bizler bir seçmeli taziye partisiyiz. Tanıdığımız, hatır gönül olduğu taziyelere koşarak gidenlerdeniz. Bu da şu demektir; bizler halkımız için değil, kendi menfaatlerimiz için hatta halkın 80 yıllık emeğini peşkeş çekmek için çalışıyoruz. Zaten bu gidişle, bu ilde bizim kazanmamız artık çok zordur" ifadelerine yer verdi.

DEPREM YARDIMLARI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Star'ın haberine göre; Daha önce de istifa ettiğini hatırlatan Kaya partideki yolsuzluklardan en çarpıcısını şöyle anlattı: "Van depremzedelerinin komisyon başkanıydım. Buradaki yardımların çarçur edip ve kendi yakınlarına dağıtmak, aynı zamanda orada 60 ailenin buraya getirip bahara kadar bakacaktık. Onu engellediler."Uludere 'de bombardıman sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için toplanan Mevlit paralara el konulduğunu anlatan Kaya, bu tip onur kırıcı davranışlarda bulunan parti yönetimine halkın destek vermeyeceğini belirtti.BDP'DE TORPİL ÇARKI VAR

Partideki 'akraba torpilini ' örnekleriyle anlatan Kaya şunları yazdı: "İl Başkanı kendi çıkarları için yemin etmiş, eşine çalışıyor. Kızını belediyeye (BDP 'li) koydu. Oğlunu kendi unvanını kullanarak, TEDAŞ 'ta mühendis olarak yerleştirdi. İsa Yıldırım (Başkan yardımcısı) oğlunu belediyeye koydu. İl yönetiminde Salih başkan ve İsa Yıldırım yalnız kaldı. Onlar da istediklerini yaptılar. Örneğin, ben il yönetiminde halkla ilişkiler bölümünden sorumlu olduğum halde, hala karar defterimizde benim tek bir imzam yoktur."

BDP KÜRT HALKINA İHANET EDİYOR

Kaya, mektubunda BDP 'yi halka ihanet etmek 'le suçluyor: "İhanet sadece, yoldaşını veren, değerleri teslim etmek değildir. Biz burada binlerce insanımızı düşmanımızın saflarına kattık. Şahsım adına halkıma ihanet edenlerle hareket etmek değil, halkımın yararına onlarla birlikte onurlu bir yaşamı yaşamak istiyorum. İstifamın nedeni; halkımıza, değerlerimize ters ve ihanet düzeyinde yaşanan sorunlardan kaynaklanan olumsuzluklardandır."

MEVLİDİ BİZİ LANETLEYEREK TERKETTİLER

CengizKaya, Uludere'de ölenlere mevlit okutmak için halktan toplanan paraların iç edildiğini anlattı. "Şehitlerin mevlidine bile el koyan bir yönetimle nasıl başarılı olunur?" diye soran Kaya, "Roboski şehitlerimizin onuruna her ilimizin mevlit vermesi sonucu biz de mevlit verdik. Halkımıza verdiğimiz yemeğin yarısına el koydular, 250 yemek verildi. Yani 600 yemek vereceğimize, 250 yemek verdik. Halkımız bizi lanetleyerek terketti çadırı. İsa Yıldırım ve Mehmet Doğan arkadaşımızdan hiçbir hesap sorulmadığı için ben de istifa dilekçemi vermiştim. Bu bir onur kırıcı davranış karşısında halk nasıl bizimle beraber olur?" dedi.