İşte annelerin, mevlüt yapmadan önce göz önünde bulundurması gereken 4 öneri.  

En Uygun Zamanı Seçin

Anneler ve bebekleri doğumdan sonra belirli bir süre sonra anca toparlanıyor. Anne için lohusalık dönemi, bebek için yeni doğan dönemi oldukça zahmetli geçiyor. Hem anne olarak sizin, hem de bebeğinizin toparlanmış, dinlenmiş olduğunuzdan emin olur. Bu dönem içinde bebeğinizin sağlığı bu süreci de belirleyen bir etken olabilir. Eğer bebeğinizde tedavisi uzun sürebilecek olan hastalık durumu varsa, sağlık açısından mevlüdü daha sonraki zamanlara erteleyin.  

Mevlüt Yapacağınız Yeri Belirleyin

Bebek mevlüdünü evinizde mi, bahçenizde mi veya bir toplantı salonunda mı yapacağınıza karar verin. Yapacağınız mevsim yaz ve mevlütü evde yapacaksanız, evinizi ve bebeğinizin odasını bol bol havalandırın. Evinizin en geniş odalarında misafirleriniz ağırlayın. Dışarda bir toplantı salonunda yapacaksanız, davetli kişi sayısına göre mevlüt hediyelikleri temin edin. Havalandırması iyi olan toplantı mekanlarını tercih edin.  

Davetli Listenizi Hazırlayın

Bunu yapmanız sizin daha planlı ve eksiksiz organizasyon yapmanızı sağlayacak. Davetlilerin sayısını size davet edilen yerin kapasitesi, mevlüt hediyelikleri adedi gibi konularda ipucu olacaktır. Kaç kişinin geleceğini bilmediğiniz bir mevlütte, hem mekan hem de hediyelikler, ikramlar olarak problem yaşabilirsiniz.  

Hediyelik ve İkramlıklarınızı Belirleyin

Eskiden mevlütlerde en çok yiyecek içecek ikramları yapılıyordu. Şimdilerde ise bunu bebek isminin üzerinde yazdığı yasin kitapları, bebek şekerleri, kokulu taşlar, mevlüt şekerleri vb. bebek mevlüt hediyelikleri aldı. Davetli sayınıza göre yiyecek içecek hazırlığı yaptığınız gibi bu hediyelerden alırken de davetli sayınıza göre hareket etmelisiniz. Sürpriz misafirlere hazır olmak için en az 5-10 hediyelik daha fazla almanız sizin yararınıza olacaktır.