Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bakanlıklar yeni aldıkları önlemleri açıklamaya devam ediyor.Milli Savunma Bakanlığından 2020 yılında bedelli askerlik hizmeti yapacak yükümlülerin celp ve sevk işlemlerinin ertelendiği açıklaması gelmişti. Yapılan bu açıklamanın ardından Hulusi Akar Nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencin silah altına alınmasının ertelendiğini ve yeni er alımlarının bir süre durdurulduğunu ifade etmişti. Yapılan açıklamaların ardından bedelli askerlik başvurusu yapanlar bedelli askerliğin nasıl yapılacağını araştırıyor? İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bedelli askerlikle ilgili yaptığı açıklama...

ASKERE ALIMLAR ERTELENDİ!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kolluk kuvvetleriyle yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantı sonucunda Akar,  askere gelecek yeni erleri salgına karşı korunması maksadıyla Nisan ayında askere alımların ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. Bedelli askerlik, personel atamalarının ve uzun süreli görevlerin ertelendiğini hatırlatan Akar” Çalışma sonuçları en kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarına sunulacaktır.”dedi.

BEDELLİ ASKERLİK NASIL YAPILACAK?
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak askerlerin terhis ve celp işlemlerinin kısa bir süre için durdurulması, askerliğini bedelli olarak yapacak olanların ise kışlalara gitmek yerine uzaktan eğitimle askerlik hizmetini yapmaları üzerinde çalışıldığını söyledi.Milli Savunma Bakanlığından ve Bakan Hulusi Akar’dan bedelli askerliğin nasıl yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

ORTAK KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeri birliklerdeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmaya devam ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada ortak kullanım alanların detaylı bir şekilde dezenfekte edildi açıklandı.