Binlerce kişi tarafından talep gören bedelli askerlik için başvurularda sona gelindi. Son açıklanan rakamlara göre şu ana kadar bedelli askerlik için 730.775 kişi başvurdu, 630.266 kişi bedelli başvuru ödemesini gerçekleştirdi. Bedelli askerlik ödemelerini yapmayanlar için Ziraat Bankası'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, askerlik ödemeleri hafta sonu da alınacak. Son dakika başvurusunu yapmak isteyenler için ise askerlik şubeleri 24 saat hizmet verecek.
Binlerce kişi tarafından talep gören bedelli askerlik için artık sona gelindi. Vatandaşların mağdur olmaması için askerlik şubelerinde bugün de mesaiye devam edilecek.

Son açıklanan rakamlara göre şu ana kadar bedelli askerlik için 730.775 kişi başvurdu, 630.266 kişi bedelli başvuru ödemesini gerçekleştirerek başvuru işlemlerini tamamladı. Son dakika başvurusunu yapmak isteyenler için ise askerlik şubeleri 24 saat hizmet verecek.

ŞUBELER BUGÜN DE AÇIK OLACAK

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada bedelli askerlik hizmeti için son başvuru tarihinin 3 Kasım (bugün) olduğu hatırlatıldı. Son başvuru gününün hafta sonu tatiline denk geldiği belirtilen açıklamada, "Vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek." ifadesi kullanıldı.

ZİRAAT BANKASI HAFTA SONU DA HİZMET VERECEK

Ziraat Bankası, bedelli askerlik ödemeleri için hafta sonu da hizmet vermeye devam edecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmeti başvuruları için askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek olması nedeniyle Ziraat Bankası da 81 ildeki ve KKTC'deki toplam 127 şubesi ile bugün ve yarın saat 10.00 ile 17.00 arasında bedelli askerlik ödemelerini almayı sürdürecek.

Bugün ve yarın açık olacak şubeler "www.ziraatbank.com.tr" internet sitesinden öğrenilebilecek. 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ara çubuğuna "Asal Bedelli Başvurusu" yazarak https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-bedelli-başvurusu adresine ulaşırsınız. Açılan sayfada başvuru belgenizi görüntüleyeceksiniz. Ödeme yapacağınız bankaya vermek üzere çıktısını alacağınız bu belgede "1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun Geçici 55'inci Maddesi gereğince, bedelli yapmak üzere başvurmuştur" diyecek ve tarafınızdan bu 15 bin TL tahsil edilmesi gerektiği yazacak. Belgeyi aldıktan sonra 3 Kasım'a (bugün) kadar vaktiniz var.

.