TMK savcılığının Baykam’a yapılan saldırının arkasında terör örgütü olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Mehmet Çeliker'in yargılanmasına devam edildi. İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile mağdur Bedri Baykam hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından söz alan Baykam’ın avukatı Şükran Tezel müvekkiline ilişkin yapılan saldırının Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Soruşturmanın 2013/305 esas sayılı numara ile yürütüldüğünü belirten avukat Tezel, soruşturmanın akıbetinin beklenilmesini talep etti.

Sanık Mehmet Çeliker’in tutukluluğunu devamına karar veren mahkeme, TMK Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın Ocak ayında görülen duruşmasında Baykam’ın avukatı mahkemeden müvekkiline ilişkin saldırının arkasında terör örgütü olduğunu iddia ederek bunun araştırılmasını talep etmişti. Mahkeme bu talebi reddetmişti.

Mahkemenin bu talebi reddetmesinin ardından, Baykam’ın avukatı aracılığı ile TMK 10’uncu madde ile yetkili savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. TMK savcılığına yapılan suç duyurusunda saldırının arkasında terör örgütünün olup olmadığının araştırılmasının istenildiği öğrenildi.