Darbe girişimi sırasında 1'inci Ordu Komutanı, Erdoğan'a “İstanbul'a gelin sizi korurum” dedi. Erdoğan “Size niye güveneyim” deyince bu yanıtı verdi.

Darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar arasında kritik bir görüşme gerçekleştiği ortaya çıktı. Marmaris'te kaldığı otelden ayrılan Erdoğan için 4 güzergah belirlendi. Bu sırada nereye gidileceği konusunda sürekli telefon görüşmesi yapıldı. Bu görüşmelerden birinde Dündar, “Sayın Cumhurbaşkanım ben sizi korurum, İstanbul'a gelin” dedi. Komutanın davetine Erdoğan'dan beklenmedik bir karşılık geldi: “Size nasıl güveneyim?” Erdoğan, paşanın darbecilerle birlikte hareket edip etmediğinden emin olmak istedi. Orgeneral Dündar'ın cevabı da “Beni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sorun…” oldu.
MHP'li bir milletvekili SÖZCÜ'ye şu bilgiyi verdi: “Darbenin ilk saatlerinde genel başkan partiye geçti. Bir süre sonra 7-8 arkadaş da yanına gittik. TBMM Başkanı, çağrı yapınca biz Genel Kurul'a gittik. O gece paşa ile Cumhurbaşkanı arasında böyle bir diyalog geçtiğini biz de duyduk.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Bahçeli'nin o gece Cumhurbaşkanı ve 1. Ordu Komutanı ile bir görüşmesi olmadı” demişti.