Dört buçuk yıl Şırnak Özel Harekat Birliği’nde görev yapan, 2007’de 28 yaşındayken girdiği çatışmada, biri dirsek altı, diğeri dirsek üstünden 2 kolunu, sağ ayağını bir de gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı belediye otobüsü şoförü arasında yaşanan olay tartışma yarattı.

GAZİYİM DİYEREK GEÇTİ, YERİNE OTURDU
İddiaya göre TSK Rehabilitasyon Merkezi’ne gitmek üzere kızıyla birlikte otobüse binen Yiğit, “gaziyim” diyerek şoförün yanından geçti ve yerine oturdu. Yani Gazi kartını basmadı.

"BENİM İÇİN Mİ GAZİ OLDUN ŞEREFSİZ"
Belediye otobüsünün şoförü Vahit Çatal, “Kartı bas” diye bağırarak uyarıda bulundu. Yiğit, “Gazi olduğumu söyledim. Kart pantolonumun arka cebinde. Ellerim yok, çıkaramıyorum, siz alır mısınız?” dedi. Ardından otobüs şoförünün Gazi Yiğit’e söyledikleri ise, karakol tutanaklarına “Bana ne. Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Benim için mi kollarını kaybettin. Sana iyi olmuş, iyi ki kaybetmişsin. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım” olarak yansıdı.

O ŞOFÖR AÇIĞA ALINDI
Gazi'ye şiddet girişiminde de bulunan şoför olayın duyulmasının ardından açığa alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Gazi Yiğit'e hakaret eden otobüs şoförünü açığa aldığını duyurdu.