Servis şoförü Kaşıkçı, anne Karakütük’le ilişkisini fark etmesi üzerine Beratcan’ı annesinin isteği üzerine öldürdüğünü söyledi. Kaşıkçı tutuklanırken anne Karakütük serbest bırakıldı. 

Kaşıkçı ve eşinin ifadelerini öğrenen baba Ergün Karakütük, “Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eğer doğruysa boşanırım ondan. Hiç şüphelenmedim. Çünkü Türkan son ana kadar ‘Beni neden gözaltına alıyorlar?’ dedi. Suçu olan cezasını çekecek. O katili daha önce birkaç kez gördüm ama tanışıklığım yoktu” dedi.
‘6 yıldır ilişkimiz vardı’

İstanbul’un Kartal ilçesinde Yıldız İşçimenler İlkokulu öğrencisi Beratcan Karakütük’ün 9 Mart’ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan’ın cesedi, 23 Mart’ta Tuzla Tepeören’deki ormanlık alanda bulunmuştu. Beratcan’ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan servis şoförü Ersin Kaşıkçı,  emniyetteki ifadesinde cinayeti şöyle itiraf etti:


“Beratcan’ın annesiyle 6 yıldır ilişkimiz vardı. Beratcan bir süre önce bizi birlikte gördü. İlişkimizi babasına anlatacağını söyleyip annesinden para istemeye başlamış. Ona birçok hediye alıyordum. Bir süre sonra yine ‘Babama söyleyeceğim’ demeye başladı. Bir gün annesi beni arayarak ‘Bizi gördü, çocuğu ortadan kaldır’ dedi. Bunun üzerine ben de plan yaptım. Olay günü okul çıkışında çocuğu bir bahaneyle servise aldım. Ellerini ve ayaklarını bağladım, ağzını bantladım. Daha sonra minibisün arkasındaki bagaj bölümüne yerleştirdim. Çocuk arabada baygınken servisi dağıttım. Sonra Tuzla’daki su kanalına gittim. 10 dakika suda boğdum, ardından cesedini aynı yere attım. Annesine de işi bitirdiğimiz mesajını attım.”

Kaşıkçı’nın ifadesi üzerine anne Türkan Karakütük, dün sabah Karabük’te gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Karakütük, Kaşıkçı’yla 6 yıldır ilişkisinin olduğunu doğrulayarak, “Ersin’den ayrılmak istiyordum. Beratcan’ın kaybolduğu gün sabah kendisine ilişkimizin bittiğini söyledim. Bana bunun acısını yaşatacağını söyledi. Çoluğumu çocuğumu öldürmekle tehdit etti. ‘Ayrılırsan seni yakarım’ dedi. Evladımı alarak bana büyük acı yaşattı. ‘Birlikte planladık’ diyerek beni de suçuna ortak etmek istiyor” diye konuştu. Adliyeye sevk edilen Kaşıkçı tutuklanırken anne Karakütük serbest bırakıldı.

Basındaki fotoğraflar yakalattı

Polisin katil zanlısı olarak aradığı Ersin Kaşıkçı’nın Beratcan’ın cesedinin bulunduğu tarihten itibaren Gaziosmanpaşa’da parklarda kaldığı, bir kadının basında gördüğü fotoğraflardan yola çıkarak ihbarı üzerine yakalandığı belirtildi.

Kaynak: Milliyet