ABD başkan adayı Joe Biden'ın Aralık ayında New York Times'a verdiği röportajdaki Türkiye siyaseti ile ilgili sözlerinin yeniden gündem olmasının ardından muhalefetten de tepki geldi.

ÖZTRAK: BAĞIMSIZLIK KARAKTERİMİZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bizim demokrasi ve özgürlük mücadelemiz, hiçbir emperyalist himmete muhtaç değildir. 'Bağımsızlık bizlerin karakteridir.' Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız" dedi. Paylaşımında Joe Biden'ı da etiketleyen Öztrak, "Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin" ifadelerini kullandı.

İNCE: SİZİN İŞİNİZ DEĞİL

"Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatan CHP'nin 2018'deki cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe paylaşım yaparak, "Atatürk'ün de söylediği gibi bağımsızlık karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi" ifadelerini kullandı.

AYDIN: BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da "Bu küstah açıklama asla kabul edilemez" ifadesini kullandı. Aydın, "Arkasındaki tek desteği Türk Milleti’nin demokratik iradesi olan bizler, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk genel seçimlerde de gücümüzü ortaya koyacağız. Bu sebeple ABD Başkan adayı Joe Biden'ın son açıklaması bizim nezdimizde yok hükmündedir" dedi.

DAVUTOĞLU: MİLLET KARAR VERİR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da tepkisini Twitter'da gösterdi. Davutoğlu, paylaşımında, "Bu ülkede kimin iktidar olup, kimin iktidardan gideceğine sadece millet karar verir!.. Biz millet iradesinin dışında hiçbir gücü tanımayız!.." ifadelerini kullandı.

BABACAN: YEGANE GÜÇ HALK İRADESİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da ''Joe Biden’in 7 ay evvel söyledikleri tekrardan bir biçimde gündem oldu. Demokrasimizin yegane güç kaynağı halkımızın iradesidir. Siyasi partilerin bundan başka bir desteğe ihtiyacı yoktur'' dedi.