ATV’de dün gece yayınlanan ’Kim milyoner olmak ister’ adlı yarışma programına Antalya’dan katılan opera sanatçısı Emel Öziş, ’Duygusal, coşkulu davranışlarda bulunan kişiler hangi sözlerle ifade edilir’ sorusuna, ’Romantik’ yerine ’Girişken’ yanıtı verince ilk soruda elendi. Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Fakültesi’ni bitiren ve 13 yıldır Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde koro sanatçısı olan Öziş, "Soruda seyirci jokerini kullanmamı gerektiren bir durum yoktu. Coşkulu, hareketli kişi girişkendir. Ben inanılmaz girişken ve coşkulu insanım. Burada kişi tanımı yapılıyor. Romantiklik ise bir sıfat" dedi.

"Ciddi bir sinir bozukluğu yaşamıyorum, itiraz etmeyi de düşünmüyorum" diyen Öziş, televizyondan izlediği bölümlerde 125 bin liraya kadar çıktığını belirterek, "Eğer elenmeyip devam etseydim kazandığım parayla sokak hayvanları için bir barınak yaptırmak hedefimdi" dedi.
SORUNUN CEVABI HATALI
Çekimlerden sonra hocalarını arayıp soruyu anlattığını söyleyen Emel Öziş, "Hocalarımın hepsi devlet sanatçısı. Bu sorunun cevabının ’Romantik’ olmadığını onlar da söyledi. Bu sorunun cevabı hatalı. Hatta bana, ’Verilen en doğru yanıtı vermişsin’ dediler. Benim bilgisizlik ve cahilliğimle bir alakası yok. Soru anlaşılmaz, şaibeli ve göreceli bir soru" diye konuştu.