TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN TÜRK'te Buket Aydın ile 40'ın sorularını yanıtladı.

 7 - Evet, şimdi de İstanbul belediye başkan adayısınız. Siz bakanlık, başbakanlık, TBMM başkanlığı yaptınız. Galiba Türk siyasi tarihinde de bir ilk olacak değil mi? bütün bunları yapmış bir siyasetçi İstanbul’da belediye başkan adayı oluyor. Ki kulislerde sizin bu adaylığı aslında çok da istemediğiniz konuşuldu. bu konuşulanlar doğru muydu? Ya da şöyle sorayım. Neden TBMM Başkanı’yken belediye başkanlığı için yarışmayı kabul ettiniz? 

Her şeyin ilki ve sonu var. Bana da hep ilkler ve sonlar nasip oldu. Size bir ihtiyaç duyulduysa onu kabul etmiyorum deme hakkınız yok. Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Başbakan görevi nasip oldu. Başbakanlık yaptım. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapmam gerekti. Bunu da seve seve kabul ettim. İstanbul benim ömrümün geçtiği şehirdir. Son 16 yıl Ankara'da olmama rağmen bir ayağım İstanbul'da oldu. Gençliğimin geçtiği, meslek edindiğim, yuva kurduğum, torun sahibi olduğum şehirdir. İstanbul'da hizmet etmek benim için büyük şereftir. 

GÖREVİ BIRAKACAĞIM

Kimisi diyor belediye başkanı adayı olabilir kimisi diyor olamaz. Şunu özetlemek istiyorum benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. İstanbul'un sorunlarını konuşmamız lazım. Bunu konuşmamız gerekirken anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Burada ilk defa açıklıyorum, adaylık müracatımın yapıldığı gün meclis başkanlığı görevini bırakacağım.