Çevre kirliliğine neden olmadan, tarımsal ve odun artıklarının kullanılarak üretimin yapılacak Çorum'un Mecitözü ilçesindeki Biokütle Enerji Santrali (BES) büyük ölçüde tamamlandı. Santralde yılbaşında üretime başlanabilecek.

Oltan-Köleoğlu tarafından 400 dönümlük bir alan üzerinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan ve Türkiye'nin ikinci biokütle enerji santrali olacak tesis yaklaşık tamamlandığında 11 milyon dolara mal olacak.

Şirketin ortaklarından Şükrü Güngör Köleoğlu, bitki atıkları olarak adlandırılan ay çiçeği, mısır, buğday saplarının yanı sıra odun parçaları ile fındıkkabuğunun yakıt olarak kullanılarak enerji üretecek olan BES'in, böylelikle atıkları milli ekonomiye kazandırırken, çevre kirliliğinin de önlenmesine katkı sağlamış olacağını belirtti.

Şirket Genel Müdürü Ertuğrul Doğan'da,  gelecek yıl 5 MW'lik kapasite ile üretime geçecek santralde sonraki yıllarda hedefin bunu kademeli olarak 100 MW'ye çıkarmak olduğunu belirterek, BES'in yerinin Çorum olarak seçilmesinde, yöredeki hammadde bolluğunun önemli etken olduğunu söyledi.

Yaklaşık 40 kişinin istihdam edileceği BES'de kullanılacak atıklar yaklaşık bir yıldan beri üreticilerden satın alınarak depolanıyor.