Bu doğrultuda potansiyel müşterilerinize ulaştırmayı hedeflediğiniz ürün veya hizmetlerin en iyi bir şekilde tanıtımının yapılmasını hedeflemelisiniz. Bu hedeflerinizin gerçeğe dönüşebilmesinde ise doğru bir web tasarım önemli olmaktadır. Çünkü bu sayede hem satışlarınızı arttırabilir hem de daha çok kazanabilirsiniz. Bu aynı zamanda bir e-ticaret sitesinde olması gereken belli başlı kriterleri ifade eder. O halde bir e-ticaret sitesi için olmazsa olmaz diyebileceğimiz bu kriterleri gözden geçirelim.

1. Kategori sistemi

Karmaşık bir web sitesi size bir fayda sağlamaz. Özellikle söz konusu e-ticaret sitesi olduğunda kategorilendirme sistemi daha da önemlidir çünkü müşteri ancak bu sayede aramış olduğu ürüne veya o ilgili ürünün alternatiflerine ulaşır.

2. Arama çubuğu

Arama çubuğu, muhtemelen en az kategori sistemi kadar önemli ve müşterilerinizin herhangi bir ürünü ararken en çok kullanacağı öğelerden birisidir. Dolayısıyla arama çubuğunun işlevsel olması, ilgili ürün hakkında anahtar kelimeler girildiğinde önerilerin gösterilmesi büyük bir önem taşır.

3. Ürün açıklaması

Kimi zaman müşteriler aradıkları ürünü model numarası vb. şekilde bulur ve bulmuş oldukları bu ürünün zaten almayı düşündükleri ürün olduğunu bildikleri için tereddüt etmeden satın alır. Ancak bazı durumlarda ise potansiyel müşteriler belli bir ürünü aramaz, dolayısıyla daha çok inceler ve buna göre bir karar verir. İşte bu inceleme aşamasında müşterinin kazanılabilmesi için ürün açıklama kısmının oldukça detaylı olması, doğru ve hatasız cümleler ile yazılması önemlidir.

4. Blog

Blog sistemi önemlidir. Bu size rakiplerinizin önüne geçmenizde + puan sağlar. Blogunuzda sürekli olarak paylaşımda bulunmanız, bu paylaşımlarda ilgili ürünlerin doğrudan yada dolaylı olarak ön plana çıkarılması ürün satışlarınızı arttıracak önemli bir ipucudur.

5. Ürünlerin yorum kısmı

Ürünlerinizin yorum kısmı herkesin kolay bir şekilde yorum yapabilmesine olanak sağlamalıdır. Ancak bu durum aynı zamanda bir dezavantaj yaratabilir. Herhangi bir sebepten dolayı gelen olumsuz yorumlar, çok fazla müşteri kaybına neden olabileceği gibi olumlu yorumlar ise artışı sağlayabilir. Bu yüzden belki de yorum kısmını kaldırmak çoğu zaman daha doğru olacaktır.

Tüm bu kriterler uygulanırken aynı zamanda web tasarım sade, göz yormayan, mobil uyumlu olmalıdır.