Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Mümin Döngez, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde bulunan Trabzon ili, Sürmene İlçesi Çamburnu mevkiinde meydana gelen orman yangınına ilişkin 61saat.com'a açıklamalarda bulundu. Bölge Müdürü Mümin Döngez, yangının Orman Genel Müdürlüğü teşkilatı mensuplarının cansiperane gayretleri sonucunda kısa zamanda kontrol altına alındığı belirtti. Döngez, yangının örtü yangını ve kısmen tepe yangını olarak gerçekleştiğinin tespit edildiğini ve orman yangınında sahada bulunan sarıçamların çoğunluğunun hayati tehlikesinin olmadığının gözlemlendiğini söyledi. 



BİR YIL İÇİNDE AĞAÇLANDIRILACAK
Döngez, yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini ve sahada çalışmaların yapıldığını söyledi. Döngez, üniversitedeki akademik personelin yaptığı çalışmalarda da diken ve çalılıkların yandığını ancak tepe yangını denilen bir olayın oluşmadığını ifade etti.



Döngez, yanan bölgenin 1 yıl içinde ağaçlandırılacağını belirtirken, gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti. 



MEVZUAT OLARAK MÜMKÜN DEĞİL
Döngez, yanan alanlarla ilgili kamuoyuna yanlış lanse oluşmasıyla ilgili olarak ise buraların birilerine peşkeş çekileceğine yönelik olarak, "Hiçbir kurum kişi ve şahsa izin vermemiz söz konusu değildir. Mevzuat olarak mümkün değidir. Devletimiz burayı korumaya almıştır" dedi.

Haber: Batuhan Hazar Çavdar / 61saat.com