İran destekli Husi militanlarının, Yemen Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi ve Lahic kenti tugay komutanı Tuğgeneral Faysal Receb'i kaçırdığı iddia edildi.

Husi Ensarullah Örgütü, Yemen'in en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki El-Aned'i ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini ele geçirdi. Lahic kentinde yer alan üssün müdafaası için herhangi bir direniş gösterilmedi.

AFP ve AP, Hadi'nin Aden'den ayrıldığını ve nereye gittiğinin tam olarak bilinmediğini yazdı. Reuters ise danışmanlara dayandırdığı haberinde ise Hadi'nin Aden'de olduğunu, oradan ayrılmaya da niyeti olmadığını belirtti.

DİKTATÖR SALİH KALINTILARININ DESTEĞİYLE İLERLİYORLAR

Yerel kaynaklar, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin başkent Sana'dan ayrılmasından bu yana ülke yönetimini sürdürdüğü Aden kentine 60 kilometre mesafede bulunan El-Aned Hava Üssü, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güvenlik güçleri işbirliği yaptığını iddia etti.

Kaynaklar ayrıca eski Cumhurbaşkanı Salih yanlılarının desteğiyle Husilerin Lahic'in merkezini ele geçirdiğini bildirdi.

Yerel kaynaklar ayrıca El-Aned'in 2 gün boyunca ayrılıkçı Güney Hareketi tarafından yağmalandığını ve çok sayıda araç-gerecin gasp edildiğini aktardı.

Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi, 21 Mart'ta ülkenin en büyük hava üssü olan El-Aned'in komutanını "Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Salih ile" bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevden almıştı.