Yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlatan 27 H 000 plakalı halk otobüs şoförü Hüseyin Özdemir, “Böyle bir vahşet olmaz” dedi. Saldırıda otobüsünde bulunan bir çocuğun hayatını kaybettiğini, kendiyle birlikte54 kişinin yaralandığını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

“Saldırı otobüse yönelik değildi. Bu bir terör meselesi. Ben geldim yolcumu indirdim. Bir anda bir patlama oldu. Arabamda 30 yolcu vardı; indik kaçıştık. Baktım insanlarımız yaralı. Zor durumda kaldıkları için insani görevimi yaptım ve onları hastaneye götürdüm. Bu olay vahşet yani. Mümkün değil böyle bir dehşet olmaz. Vahim bur durumdaydık. Hastaneye gittik ve ben gözlem odasında gözümü açtım.”

Bir yolcusunun durak harici inmesi nedeniyle saldırıdan daha büyük şekilde etkilenmediklerini anlatan Özdemir, “Yolcu durak öncesi indi. Zaten o durak öncesi indikten sonra o yolcu kurtardı bizi. Yani yolcu inmese tam üstüne denk geliyorduk. Arabamda 20-30 yolcu vardı. Bu yolcuları o bir yolcumuz kurtardı. Patlamadan sonra baktım olacak gibi değil, ambulans geç geldi. Biz de canımızı ve insanları kurtaralım diye hastaneye götürdük. Üstüm başım kan içerisindeydi, yüzüm gözüm kan olmuştu. Kandan önümü göremez duruma gelmiştim. Zaten otobüste 4-5 yolcu vardı, biri çocuktu. Mecbur götürmek zorunda kaldım hastanede gözümü açtım ve bir şey hatırlamıyordum” diye konuştu.

Patlama esnasında öndeki araçtan fırlayan parçaların kendi araçlarına isabet ettiğini vurgulayan Özdemir, “Patlama sırasında camlar kırıldı. Öndeki patlayan arabadan parçalar, çiviler yani arabanın bütün parçalarının hepsi üstümüze geldi. O zaman baktık olacak gibi değil insanlar yerde yatıyor arabayı çevirdim ve yaralıları hastaneye götürdüm” ifadelerini kullandı.