1- Düğün

Düğün töreninin masraflarını azaltmak için uygulayabileceğiniz en basit şey tarih seçiminde akıllıca davranmaktır. Düğün sezonu olarak değerlendireceğimiz yaz ayları yerine kış aylarını tercih ederseniz talep azlığından dolayı çok daha avantajlı fiyatlarla organizasyon yapabileceğinizi göreceksiniz. Mevsim tercihinin yanında hafta içi - hafta sonu fiyatları arasında da ciddi farklar söz konusu. Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamında ısrarcı olursanız %20’ye kadar daha fazla ücret ödemeniz gerekebilir.

Yemekli bir davet vermeyi düşünüyorsanız menü seçimi aşamasında yapacağınız tercihler maliyeti büyük oranda etkileyecektir. İlk akla gelen ana yemekte kırmızı et yerine beyaz et tercih etmektir.

2- Ev Alışverişi

Ev alışverişinin mobilyadan beyaz eşyaya halıdan mutfak gereçlerine kadar çok farklı alanı var. Mobilya alışverişinde üretici firmaları bulup maliyetine alım yapmanız mümkün. Ayrıca önceki koleksiyonlara ait ürünler almak ya da mağazanın teşhir ürünleri arasında tercih yapmak binlerce liralık tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.

Özellikle ara odalar ya da mutfak için halı kilim almadan önce indirim marketlerinin kataloglarını takip etmenizde fayda var. Dönem dönem Bim aktüel kataloglarında 75 TL’ye 80 x 300 boyutunda şık halılar yer alabiliyor. Banyo paspası, nevresim takımı gibi ev tekstili ürünleri de bim aktüel ürünler arasında kendisine sık sık yer buluyor.

Ucuzluk marketlerinde beyaz eşya ve TV’lerde de %40’lara varan indirimleri görmek mümkün. Tüm indirimleri yakından takip edebileceğiniz kullanıcı dostu bir web sitesi önerelim: https://www.buhaftaaktuel.com

3- Balayı

Yurt dışı balayı rotanızı belirlerken aşağıdaki kriterlere dikkat ederseniz hem ucuz hem de çok keyifli bir tatil yapmış olursunuz.

  • Vize muafiyeti olan ülkeleri tercih edin. Böylece vize başvuru masraflarından kurtulmuş olursunuz.
  • Ülkenin gelir seviyesi ve pahalılığı ile ilgili mutlaka araştırma yapın.
  • Uçak biletlerini ve tatil günlerini seçerken esnek davranın. Örneğin tatilinize Cumartesi günü başlamak yerine Salı günü başlarsanız uçak biletlerini çok daha ucuza satın alabilirsiniz.
  • Planınızı son ana bırakmadan en azından birkaç öncesinden yapın. Böylece indirimli fiyatları yakalamanız daha kolay olacaktır.