Ordu’da bir devlet dairesinde memur olarak çalışan T.K., kendisi mesaideyken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından arandı. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcı, T.K’ya kimlik ve banka bilgilerinin terör örgütünün elinde olduğunu söyleyip tedbir amaçlı bankadaki tüm parasını verdikleri başka bir hesaba yatırması gerektiğini söyledi.

BİLGİLERİ EŞİNDEN ALMIŞLAR

Bu sırada T.K’nın eşi de polisi arayarak kendisini bir kişinin aradığını ve eşinin kimlik bilgilerini istediği, kendisinin de verdiğini söyledi. Bunun üzerine genç kadın polisle birlikte bankaların bulunduğu caddelerde T.K.’yı aramaya başladı. Bir yandan da eşini telefonla aramaya devam etti.
T.K.’nın telefonunun sürekli meşgul olması üzerine polis belediyeden anons yapılmasını istedi. Bunun üzerinde T.K’nın adı verilerek cep telefonunu kapatarak en yakın polis merkezine gitmesi istendi. 3 kez anons yapıldı. Ancak, T.K. bunları da duymadı. Cep telefonuyla konuşmaya devam eden T.K., ATM’den kendisine verilen hesap numarasına yaklaşık 8 bin lira para transferi yaptı. Telefonunu kapattıktan sonra kendisini arayan eşinin söylemesi üzerine polis merkezine gidince dolandırıldığını anladı.

Ordu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Ateştenyılmaz son günlerde bu tür dolandırıcılık olaylarının çok arttığını belirterek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Ateştenyılmaz, dolandırıcının kendisini polis olarak tanıtıp, T.K’nın önce evini aradığını ve eşinden kendisiyle ilgili bütün bilgileri aldıklarını da söyledi.