Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişimin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda kapatıldığını açıkladı. Bülen Arınç yasağı delen ilk isimlerden oldu. Bülent Arınç'ın hesabından bu sabah 08:29'da bir twit atıldı.

Twitter yasağının başlamasından sonra Melih Gökçek, Burhan Kuzu gibi Ak Partili isimlerin de twit atmaya devam ettiği görüldü. 

TWıTTER'A NASIL GİRİLİR?
Twitter'a girmek için bilgisayarlarda DNS ayarlarını değiştirmek ya da VPN uygulaması satın almak gerekiyor. Google'a VPN yazarsanız, satın alabileceğiniz ya da belli süre bedava kullanabileceğiniz programları siz gösterecektir. Bu programlarla istediğiniz sitelere girebilirsiniz.  DNS ayarlarını değiştiren kullanıcılar bu yasağı aşarak da twitter'a girebiliyor. Yasağı aşan kullanıcılar aşağıdaki ayarları paylaşarak Twitter'a girdiklerini belirterek paylaşımda bulunmaya başladı.

ADIM ADIMTWITTER'A GİRİŞ YÖNTEMLERİ




MOBİL'DE YASAKLARI AŞMAK İÇİN YAPILACAKLAR
Akıllı telefon ve tabletlerde mobil olarak twitter'a girebilmek için Google Play ya da Apple Store'dan "Hotspot Shield" ya da "onavo protect" programını indiriniz. Reuters'in haberine göre Twitter, mesajda tweet'te Türkiye'deki kullanıcıların mobil cep telefonlarından SMS mesajı vasıtasıyla da tweet gönderebilecekleri tavsiyesinde bulundu. 

"Avea ve Vodafone'dan 2444'e, Turkcell'den 2555'e START mesajı göndererek SMS üzerinden Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz."