Geçtiğimiz hafta, 155'i arayarak ihbarda bulunan bir ihbarcı,  Emray Y. isimli bir şahısın, 2 otomobil çaldığı ve araçları Beykoz'da bir sokakta tuttuğu, satmak için de hazırlık yaptığı  yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro ekipleri ihbarda belirtilen adrese gidip, ihbarcının çalıntı olarak plakalarını verdiği 2 aracı incelemeye aldı. Yapılan incelemede araçları plakalarının sahte olduğu ve şasi numaralarının da değiştirildiği tespit edildi. Tespit üzerine, müşteri kılığına girerek araçların sahibi olarak aradığı Emrah Y.yi araçlara yakın bir adreste bulan ekipler kendisini yakalayıp gözaltına aldı. 

ZİNCİRLEME YÖNTEMLE 3'ÜDE YAKALANDI

Emniyete götürülerek sorguya alınan Emrah Y. ifadesinde, araçları Serdar Y. adından birinden aldığını ifade edince, Serdar Y.'nin yakalanması için plan yapan polis, Emrah Y.den Serdar Y. ile buluşma ayarlamasını istedi. Emrah Y.nin irtibata geçip randevu ayarladığı Serdar Y. de yakalanarak gözaltına alındı. Çalıntı araçla buluşma adresine giden ve aracının plakası sahte olduğu belirlenen Serdar Y.  nın temas kurmasını istediği şebekenin 3.üyeside aynı yöntem yakalanarak gözaltına alındı. Aynı şekilde çalıntı ve plakası sahte olduğu belirlenen otomobille ele geçirilen şebeke üyesinin plaka ve şasi numarasını değiştirdiği başka bir otomobili de Bağcılar'da ele geçirildi. 

SAHTE KİMLİKLE KİRALADIKLARI ARAÇLARI DA SATIŞA ÇIKARMIŞLAR

İstanbul, Çankırı ve Tokat'tan 5 araç çaldığı belirlenen ve emniyette inceleme ve sorguya alınan 3 kişilik şebekenin, önce hurdaya çıkan araçları takip edip araçların şasi numarsı ve plakasını kaydettiği daha sonra ise kayıtlara uygun model ve renkte araçlar çaldığı tespit edildi. Sahte kimlikle araç kiralama firmalarından kiraladıkları araçları da kira süresi bitince geri vermeyip, şasi numarasını değiştirip, sahte plaka takarak sattığı belirlenen şebeke üyelerinin ifadelerinde, çaldığı araçların dikkat çekip yakalanmaması için büyük camilerin otoparklarını kullandığını ifade ettikleri de öğrenildi.

Çaldığı araçları cami otoparkında tutup, internet üzerinden satışa çıkaran ve ihbarın ardından 3 de yakalanıp gözaltına alınan şebeke üyeleri işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilirken şebekeden ele geçirilen 5 otomobilde sahiplerinde teslim edildi.