BU ŞEHİRDE

borazan kimdeyse

onun sesi yüksek çıkıyor


*Akyazı’nın 350 bin dönüm dolgusu kaldı

*Stadı yapacak olan Trabzonlu olsun

*Küme düşme olursa Türk futbolu biter

*Bu şehirde hak hukuk adalet yok

*Borazan kimin elindeyse onun sesi fazla çıkıyor

*Bu şehirde haksızlıklar üzerine kurulu bir sistem var

*O hisseleri bu şehir adamsa onlara sattırmaz

*Burası kimsenin babasının çiftliği değil

*Bankadan borç kredi alıp duruyorlar

* Bu gidişle bu ekip bu yönetim Trabzonspor’u batırır

*12 milyon lira sadece menajere ödediler bir yılda!

*Har vurup harman savuruyorlar.


Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Nuri Albayrak, Taka Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Levent Ustabaşı’na çok özel açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaların satırbaşları;

STADI TRABZONLU ALSIN

Akyazı’nın normal bitirme süresi 18 aydı! Fakat bir kesinti oldu. Kesintiden sonra da tekrar işe başladık. Dolgunun yüzde 55’i bitti. Şu anda 350 dönüm dolgu alanımız kaldı. Ayda 100 dönüm dolduruyoruz. İnşallah 4-5 ay sonra işimiz bitecek. Ondan sonra yeniden burasının stad ihalesi yapılacak. Bakalım hangi firma alırsa.. Ama temellimiz Trabzonlu bir firmanın ve bu işin çok kısa zamanda bitirecek bir firma alırsa kısa zamanda hayata geçer.

TÜRK FUTBOLU BİTER

Eğer Türk futboluna komple bakılması gerekiyorsa şu anda bütün takımlar aynı mesafeden bakması gerekiyor. Bu da ne demektir;, şu anda ligden 3-5 tane takımın düşmesi demek Türk futbolunun bitmesi demektir. Eğer takımlar küme düşerse futbol biter. Türk futbolu 3-5 yıl şampiyonlar ligine gitmeyebilir. Türk futbolu o zaman bitmez ama eğer bugün Türk futbolundan 3-5 takım küme düşerse futbol biter. Ondan sonra Avrupa’da kalmaz Türkiye de... Başbakanımızın söylediği ‘küme düşme olmasın, kişiler cezalandırılsın’ sözüne katılıyorum.




BANKASYA’DAN FARKI KALMAZ

Biz Avrupa değiliz. Biz İngiltere falan değiliz. Çünkü Türk futbolu şu anda 4 takıma endeksli. Kimdir bunlar; 4 büyüklerdir. 4 büyük takım şu ligden çekildiği zaman veya iki tanesi küme düştüğü zaman; Süper Ligin Bank Asya liginden farkı kalmaz. Bank Asya liginde bugün en pahalı takımın yıllık maliyeti 10 milyar liradır. 4 büyüklere gelen reklam gelirleri biter.

REKLAMLAR BİTERSE!

Peki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un yıllık bütçesi ne kadar biliyor musunuz? Diyelim 400 trilyon! Bu takımlar bu reklamlar bittiği zaman nerden para alacak? Ertesi yıl kapıya kilidi vuracak! Yeniden dizayn olacak. Nasıl olacak, kalkacak yeni bir takım kuracak. 20 trilyonluk bir takım kuracak. Niye yok para çünkü… Parayı ödeyemeyeceğin bir takım kurabilir misin?

devamı 2.sayfada...


TAKİPSİZLİK VERİLDİ Mİ?

Trabzonspor’da şike sürecinin içerisindedir! Ne konuşacak ne yapacak? Daha haklılığı ortaya çıkmadı. Mahkeme daha bitmedi. Süreç devam ediyor. Trabzonspor yöneticileri yargılanıyor kardeşim. Takipsizlik kararı verildi mi? Verilmedi. Bugün tutuklu olup, olmamakla değil. Belki Aziz Yıldırım’da suçsuz çıkacaktır. Yani Aziz Yıldırım şu anda hapiste diye suçlu mu ilan ediyorsunuz onu? Hayır edemezsiniz.

BENDE YARGILANIYORUM

Bende şimdi Trabzonspor adına yargılanıyorum. 3-5 yıl arasında hemde! Niye Trabzonspor menfaati adına burada bir olay yaptım, yönetici arkadaşlar bizi maliyeye şikayet ettiler. Sportif Trabzonspor kulübünden, Sportif A.Ş.’ye fatura kestik diye yargılanıyorum. Ama ben suçlu muyum şu anda? Kulübün menfaatine bir icraat yaptım ama şu anda yargılanıyorum. Onlarda kulüplerinin menfaatlerine bir şeyler yaptılar yargılanıyorlar. Ama suçlumu değil mi mahkeme onunda anlaşılacaktır.

YÖNETİMİN ACİZLİĞİNDENDİR

Kupayı getirsinler de ne yaparlarsa yapsınlar diyorlar. Şov yapmasınlar. O’nu diyen şu andaki yöneticilerdir. Geçen sene 15 milyon liralık futbolcular bıraktı gitti. Bu yönetimin istifasını gerektiren bir harekettir. Bu senede bir Onur Kıvrak’la zorla anlaşma imzalattılar. Bu yöneticilerin acizliğindendir. Son gün, son dakikaya bırakılmaz. Ne oldu geçen sene futbolcular elini kolunu sallayarak gittiler kimin ne tepkisi oldu.

HAKSIZLIK SİSTEMİ

Tepki mepki tanımıyorum. Hak, hukuk, adalet tanıyorum! Bu şehirde de o yok. Kimin elinde borazan onun sesi fazla çıkıyor. Dürüst, namuslu, düzgün insanların bu şehirde borazan ellerine verilmiyor! Onların sesi çıkmıyor. Bu şehirde öyle bir haksızlık var. Bu şehirde haksızlıklar üzerine kurulu bir sistem var.





FARUK ÖZAK NE DERSE ONU YAPIYORLAR

Benim dönemimde Akyazı projesinde gerçekleştirilecek olan şu andaki dolgusu devam eden alanda 660 bin m2lik bir sahanın üst kullanım hakkını Trabzonspor kulübü olarak almıştık. Bizden sonraki yönetim bunu yapmadı. 850 dönüm araziyi ben Trabzonspor’a kazandırdım. Benden sonra gelen yöneticiler o araziyi bıraktılar. Şimdi TOKİ aldı. O beni eleştirenler şimdi gidip yalvarıyorlar TOKİ’ye, ‘50 dönüm arazi ver, bize tesis yapalım oraya’ diye. Kim Trabzonspor’un başkanı ve yöneticileri! Neden bıraktınız? O arsayı 49 yıllığına Trabzonspor’a kiraladım ben. O zaman neden bıraktınız beyfendiler. Çok iyi işi biliyorlar. Faruk Özak bırak diyor bırakıyorlar. Faruk bey ne derse onu yapıyorlar.

BU ŞEHRİN İNSANI HİSSELERİ SATTIRMAZ

Kulübü de 200 trilyon borca soktular, şimdi de elindeki hisse senetlerini satıp onu da harcayacaklar. Daha önce yüzde 25’ini sattılar, şimdi de yüzde 25’ini satacaklar.. Veya borçlarını ödeyecekler tekrar borçlanacaklar. Bu şehrin insanları adamsa, bu yönetime bu hisseleri sattırmaz. Nerden yetkiyi aldılar nasıl bir yetki yani şehrin ayağa kalkması lazım. Kusura bakmayın yüzde 49’u Trabzonspor’un satılıyor. Yüzde 2’sini de biri aldı mı yüzde 51 aldı takımı gitti. Kusura bakmayın burası kimsenin babasının çiftliği değil.

BORÇ ÜSTÜNE BORÇ YAPIYORLAR

Ben iki senede 23 trilyondan 39 trilyona çıkardım. İki senede 16 trilyon borçlandırdım. Bunlar bir senede 100 trilyon borçlandırıyor. Bıraktığım sene Gökdeniz’i sattılar, beyanatları var bu yöneticilerin ne dediler, ‘Trabzonspor’un borcunu sıfırladık’ diye. Ondan sonra ne oldu? Alınan futbolcular ortadadır. Bonservis bedelsiz gidenler ortadadır. 15 milyon liralık futbolcu gitti. Gidenlerin yerine hangi futbolcuyu aldılar? Egemen’in yerini doldurabildin mi? Selçuk, Ceyhun’un yeri doldu mu hayır? Para var nasıl olsa borçlanıyoruz diyorlar. Bankalar kredi veriyor. Al 5 milyona onu; onu al seneye de onları serbest bırakır yollarsın.

HAR VURUP HARMAN SAVURUYORLAR

Bu gidişle bu ekip bu yönetim Trabzonspor’u batırır. Allah’tan bu sene şampiyonlar ligine biz katıldık da aldık oradan 20 milyon euro şimdi ne yapacaklar. Şehir Trabzonspor’a sahip çıksın kimse kusura bakmasın. Kimsenin babasının çiftliği değil burası babasının çiftliği olsa böyle satmazlar. Bir şehirde geçen sene kaç para ödendi futbolcuların menajer ücretlerine haberiniz var mı? 12 milyon lira sadece menajere ödediler bir yılda! Demek ki har vurup harman savuruyorlar.