Orhan Miroğlu, geçtiğimiz günlerde CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın tarafından kendisine yöneltilen bu iddiayı gülerek karşılamış ve şöyle demişti:

"2007 yılından beri yapılıyor bu teklif. Ben Kürt siyasetindeki halimden gayet memnundum. Bir seçim olayı yaşadık ve kazanamayınca Taraf gazetesinde yazı yazmayı tercih ettim. İsteseydim orada kaldırdım. Yani bir siyasetçinin amacı ne olabilir; işte parlamentoye gitmek olabilir, bu olabilirdi. Muhtemelen 2015 yılında o arkadaşlardan biri olabilirdim. Fakat maalesef ben DTP davasından siyaset yasağı aldım; bir nevroz konuşması nedeniyle. Ve partinin de üyesi değildim üstelik. Sineye çekmek zorundayız. 2014'e kadar bu cezam sürüyor. Dolayısıyla Ak Parti tarafından böyle bir teklifin yapılması, şu an benim yasal konumum sebebiyle zaten mümkün değil"

31 yıllık İsveç hayatının ardından 30 Temmuz 2011'de Türkiye'ye dönen, Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Kemal Burkay ise ilk önce siyasetle ilgilenmeyi düşünmediğini açıklamış daha sonraysa bu konuda yeşil ışık yakmıştı.

İDDİANIN SAHİBİ; ALİ BULAÇ

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, geçtiğimiz günlerde Kemal Burkay ve Orhan Miroğlu'nun Ak Parti'ye geçebileceğini, yakın zamanda Taraf gazetesinden ayrılan Miroğlu'nun ayrıca 'muhafazakar- sağ medya'ya geçebileceğini yazmıştı.