Ankara Göksü restorantta iş adamı Sefer Ulusoy nezaretinde verilen yemeğe Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Trabzon Platformu Başkanı Arif Korkmaz, Bakan yardımcısı Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Özel Kalem Müdürü Fatih Ekmekçi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müşteşarı Ercan Tıraş, müşteşar yardımcıları, , Bakan danışmanları Sadık Soylu, Seyfullah Aslantürk, Sezgin Demircioğlu, genel müdür, genel müdür yardımcıları, Trabzonlu 11 Vali ve daire başkanları katıldı.



Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada 60’li yıllarda Ankara’yı bildiklerini belirterek, ‘’Bu yıllarda Ankara’da pek kimsemiz yoktu, 3-5 kişi vardı, Sefer abinin kapısı ardına kadar herkese açıktı. Askerlik , hastane ne iş varsa Sefer abiye gelinirdi.Sefer abiden Allah razı olsun, kendisine  yürekten teşekkür ediyoruz, tabi sorumlu iş adamı olmak, topluma ve insanlara  faydalı olmak, gerçekten hem bu dünya için güzel, hem de ahretimiz için çok güzel bir şey. Bizim Trabzonlu olarak özelliklerimiz var, güzelliklerimiz de var, bunun yanında sorumluluklarımız da var, Trabzon öylesine sıradan bir şehir değil, bize her yer Trabzon ifadesi ibaresi öyle kendiliğinden ortaya çıkmadı.Sadece bize her yer Trabzon demiyoruz. Bütün Türkiye’nin ve Türk insanlarının başımızın üstünde yeri vardır. Trabzon’un böyle de bir özelliği var. Tüm Türkiye’yi Trabzon sevgisi ile vatan sevgisi ile yurt sevgisi ile kucaklayan bir vilayetin insanlarıyız’’ diye konuştu.



Bakan Erdoğan Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Trabzon’umuz çok yakın bir süreçte büyükşehir olacak. Biz Trabzonlu 6 milletvekiliyiz ama Türkiye’de Trabzon’la ilgilenen 25’in üzerinde arkadaşız. Hepsi imreniyor Trabzon’a, ben sizlere yürekten teşekkür ediyorum, bu güzel topluluk, birliktelik, artarak ve birbirimize sarılarak devam etmesi lazım. Trabzon Fatihin fethettiği bir il, çok önemli bir vilayet, Trabzon’umuz ülkemiz ileriye getirmek noktasında çok daha çalışacağız’’ dedi.