Hakan Çelik'in hazırladığı programa konuk olan Çavuşoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bölümler 

Rusya ile anlaştığınız zaman batı dünyasından farklı olarak sözünü tutuyor.

ABD Türkiye ilişkileri

Mümbiç YPG konusunda sözleri var. Münbiç operasyonu biter bitmez YPG çıkacak demişlerdi ama böyle bir şey olmadı.

Bunu Obama da söyledi Dışişleri bakanı da tekrar etti ama sözler tutulmadı.

Terör konusunda ülkeler farklı düşünemez.  Terör örgütü kullanılamaz. O sizi kullanır.

tabiki FETÖ'yü vermezlerse ilişkilerimiz kötü etkilenir bunu herkes biliyor.

Trump yönetimi Obama gibi değil verdiği sözleri tutuyor.

Savcı Bahara FETÖ ile ilişki içinde

Trump Savcı Bahara'nın istifasını istemesiyle ilgili de Zarrab davası savcısı Bahara FETÖ ile ilişki içindeydi. Sık sık görüşüyorlardı. 

Avrupa devletleri hayır çıkmasını istiyor

AB Türkiye'yi oylamaya devam etmek istiyor.

Almanya'dan sonra Hollanda ile ziyaret krizi

Almanya hatasını anladı! Şimdi de Hollanda var. Hollandalı Wilders Nazi gibi hareket ediyor.  Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nın uçağı kaldırmamakla tehdit ediyor. Ama bugün Rotterdam'a gideceğim. Bir Wilders'in kuyruğuna takılmışlar. 

Çavuşoğlu, "Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur. Biz ne yaparsak yapalım Türkiye bir şey yapmaz zamanları geçti artık. 

Ziyaret nedeniyle tansiyon artacaksa artsın.

Suriye'de yeni gelişmeler

Bizim burada ilkeli bir tutumumuz var. Suriye ve Irak bizim kardeş iki ülkedir. Halklarıda kardeştir. Biz onların toprak bütünllüğünü destekliyoruz. 

Yunanistan ile kriz

 Bütün sorunlar bizim etrafımızda dönüyor. Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz. sizin elinizde olmayan gelişmeler olabilir. Biz gerginlikten yana değiliz ama Avrupa'daki ülkeler ırkçı partilerin elinde esir olmuş.

Yunanistan'a gerekli uyarımızı yaptık. Askerlerimiz Yunanistan'a karşı çok sabırlı

Japonca biliyorum

Eskiden Japoncam iyiydi şimdi daha kötü. hatta telaffuzumda iyiydi. Japoncayı öğrenmeye başladığımızda öğretmenlerim kadınlardı. Sonra erkeklerle konuşurken gülmeye başladılar. neden diye sorduğumda kız gibi konuşuyorsun dedileri. meğer kadınların tonlamaları daha farklıymış.

Putin ile Rusça konuştuk

Rusçamı ekonomik kullanıyorum. o yüzden bildiğimden daha iyi görünüyor. Zaman zaman Putin ile Rusça konuşuyoruz. Dilde kulağım ve yeteneğim var

Kişisel dostluğa önem veriririm

Mevkidaşlarımla samimi ilişklilerim var. Avrupa Konseyinden arkadaşalrımı doğum günlerinde ararım. Aradada ararım. Ben kişisel dostluklara önem veririrm. Dünyanın her yerinde de her makamda da dostalarım  var.