Olay, dün saat 19.00 sıralarında, Köknar Köyü Cegeri mezrasındaki Kavlatan mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre HES şantiyesine giren köylüler, işçilerin işi bırakmalarını istedi. HES’leri protesto eden köylüler ile HES çalışanları arasında gerginlik ve arbede yaşandı. Olayda hafif yaralanan 3 işçi ambulansla hastaneye kaldırılırken jandarma köye gelerek inceleme başlattı.
Jandarma köyde önce 220'ye yakın kişinin kimliğini topladığı ileri sürülürken bunlardan da 70 kişiyi jandarma merkeze indirdi. Yaklaşık 70 kişinin ifadesine başvuran jandarma, 5 kişiyi gözaltına aldı. Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözaltında tutulan Ali D., İslam D., Rafet Ş., Nizamettin Ş. ve Engin G.'nin mala zarar verme ve kasten adam yaralamak suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


Bir süre önce Kavlatan Deresi'ne yapılması planlanan HES şantiyesi için yöre sakinleri ile taşeron firma yetkilileri arasında başlayan gerginlik kavgaya dönüşmüş, bazı kişilerin araya girmesi sonrasında kavga durdurulup taraflar güçlükle sakinleştirilmişti. İş makineleri ve özel güvenlik çalışanları geri dönmek zorunda kalırken, meydana gelen olayların ardından jandarma güçleri şantiye alanında geniş güvenlik önlemleri alarak HES şantiyesinde çalışma yeniden başlatılmıştı.