Ünlü oyuncu Nebahat Çehre, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nın Trump Towers'taki 20. yıl kutlamalarına katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nebahat Çehre, geçtiğimiz sezon "Valide Sultan" karakterini canlandırdığı Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili Başbakan Erdoğan'ın yaptığı eleştirilere değindi.

Eleştirileri nedeniyle Erdoğan'a tepki gösterdiği konuşulan Çehre, "Başbakan'a tepkili olmam diye bir şey yok" dedi. 3. yılına girmiş, çok sevilen ve dışarıya açılmış bir diziyle ilgili Erdoğan'ın yaptığı çıkışa şaşırdığını anlatan Çehre, "Acaba gündem değişikliği mi yapmak istiyorlar diye onu söyledim" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Sansüre nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine ise Çehre, "Sanata sansür olur mu? Dünyada var mı öyle bir şey. Sanata sansür koyarlarsa ne bekleriz sonra, ne olabilir" dedi.

Çehre, Muhteşem Yüzyıl dizisi başladığından beri benzer eleştirilerin yapıldığını ifade ederek, "Ama zaten her hafta alıntı gibi. Bir masal anlatılıyor neticede. O zaman reyting kaygısı vardır, onlar daha masalımsı alınmıştır. Birebir anlatılan bir hikaye değildir. Bir emektir ve büyük bir tanıtım yaptı dünyaya. Çocuklar tarihi çok merak etti, çok kitaplar basıldı. Bunlar büyükler için de geçerli. Yani bu diziden sonra tarihi kitaplara çok ilgi duyuldu. Çok güzel bir başarı bence. Başarı halkın bize verdiği güven ve dayanışmadır" şeklinde konuştu.

"Herkes her şeyi söyleyebilir" diyen Çehre, eleştirilen dizinin artık üçüncü yılına girdiğini söyledi. Çehre, "Yeni bir proje var mı?" sorusu üzerine de, "Ocakta görüşmek üzere" dedi.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran oyuncu Halit Ergenç ise, "Bunları konuşmanın yeri ve zamanı değil. Bizim amacımız çok farklı" dedi. Etkinliğe, dizide "Mahidevran Sultan" karakterini canlandıran Nur Fettahoğlu ile birlikte katılan Ergenç, diziyle ilgili eleştirilere yanıt vermeden içeri girdi.