Son yıllarda boşanma davalarında yaşanan artış toplum her kesiminin dikkatini çekmektedir. Boşanma davalarının artmasının yanı sıra evliliklerde görülen düşüş de toplumun yaşam biçimindeki değişikliklerin ve modernleşmenin bir sonucu olarak düşünülebilir. Boşanma davalarının sancılı bir süreç içermesi tarafların anlaşamaması durumunda da daha da zor olmaktadır. Ankara boşanma avukatı taleplerinizde konusunda deneyimli ekipler ile hizmet verir ve her zaman müvekkillerimizin tarafında oluruz. Anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davalarının alanında deneyimli hukuk insanları tarafından takip edilmesi istenen sonuçlara ulaşılması aşamasında katkı sağlayacaktır. Dava öncesinde bilmeniz ve yaşayacaklarınız hakkında bilgi sahibi olmanız hazırlanmanızı daha kolay hale getirecektir. Konusunda tecrübe sahibi olan şirket avukatlarımız sizi sadece olacaklar konusunda değil her türlü detay hakkında bilgilendirecektir. Boşanma davasının bitmesinin ardından farklı konularda da davaların açılması gündeme gelebilmektedir. Bunlar arasında,
  • Velayet davası,
  • Nafaka ve tazminat belirlenmesi,
  • Eşlerin korunma taleplerinin karşılanması,
  • Mal paylaşımı davaları sayılabilir.
Ülkemizde yaşanacak dava süreçleri ve masrafları hakkında ekiplerimizden bilgi alabilirsiniz. Avukatsız olarak bir dava açma hakkınız olmasına karşılık bu aşamada yaşanacak zorlukların sizi maddi ve manevi yönden zorlayacağını da bilmeniz gerekmektedir. Davayı kazanan taraf masrafları karşı tarafa ödetebilmektedir. Anlaşmalı boşanma davaları bir avukat eşliğinde görülecekse yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanacaktır. Ancak davanın bitmesinin ardından gerekçelerin hazırlanması ve taraflara bildirilmesi yine de 2 aylık bir süreci kapsayabilir. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de yoğunluk sebebiyle dava tarihleri daha uzun aralıklara yayılmaktadır. Ankara anlaşmalı boşanma avukatı olarak seçeceğiniz kişi ile dava süresince aynı tarafta yer alacak ve manevi açıdan verilen desteği de hissedeceksiniz. Açılacak davalarda deneyimli ekiplerimizden yararlanarak sürecin her aşaması hakkında bilgi sahibi olabilir vereceğiniz vekâlet sayesinde uzayan dava süreçlerinde mahkemeye gelmeme hakkınızı da kullanabilirsiniz.
            Boşanma Davası Açılmadan Önce Bir Kez Daha Düşünmek İster misiniz?
Boşanma kararlarının verilmeden önce bir kez daha ayrıntılı olarak düşünülmesi gerekmektedir. Evlilik kadar boşanma kararı da hayatınız için önemli ve geleceğinizi etkileyecek önemli bir süreci kapsamaktadır. Konusunda uzman avukatlar, araştırmaya ve öğrenmeye meraklı stajyer avukatlar ve destek ekibinden oluşan kadromuz her türlü işlemde yanınızda yer alacaktır. Anlaşmalı boşanma davalarında her bir detayın en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi ve profesyonel bir protokol hazırlanması gerekmektedir. Mahkemeye gelen tarafların ağzından da duyulan boşanmak istiyorum kararı davanın tek celsede sonlanmasını sağlayacaktır. Kolay bir şekilde tamamlanan anlaşmalı boşanma davalarında avukat tutmanız işin takibinin de kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Hukuk ve özellikle Aile Hukuku farklı parametreleri içine alan ve yerine göre yoruma açık kararların verildiği bir alandır. Boşanma öncesi, süreci ve sonrasında müvekkillerinin yanında olan ekiplerimiz yaşanacaklar hakkında önceden bilgi sahibidir. Bu durum kişinin kendini her türlü olumsuzluğa hazırlaması anlamına gelmektedir. Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların her konuda anlaşmış olduklarını belgeleyen ıslak imzalı protokoller bir sözleşme niteliği taşımaktadır ve bu sözleşme hayatınız geri kalan kısmı için uygulanacak kuralları içermektedir. Çocukları olan çiftlerin her konuda anlaşmasına karşılık velayet konusunda anlaşamıyor olması davanın çekişmeli hale gelmesine neden olacaktır.
Ankara çekişmeli boşanma avukatı taleplerinizde şirketimizin verdiği kaliteli hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Çekişmeli boşanma davalarında süreç çok daha uzun olacaktır. Tarafların buna hazırlıklı olması ve manevi açıdan da yıpranma riskini değerlendirmesi gerekmektedir. Çocukların velayeti söz konusu olduğunda kesin kurallar devreye girmemektedir. Cinsiyet, yaş ve çocuğun gereksinimleri dikkate alındığında kararlar değişkenlik gösterebilmektedir. Alanında uzman bir avukat seçtikten sonra gönül rahatlığı ile davanın neticelenmesini bekleyebilirsiniz.
Detaylı bilgiler için; http://unal-unal.av.tr/ankara-bosanma-avukati/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.