AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, eskiden başbakanların Ankara'da kuluçkaya oturduğunu savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyayı dolaştığına dikkati çekti. Çelik, "Hiçbir havayolu şirketinin pilotu Başbakan kadar seyahat etmez. Başbakanımız AK Parti'nin iktidarda bulunduğu 10 yılda, 25 yıl yaşlandı." dedi.

Hitit Üniversitesi'nin davetlisi olarak Çorum'a gelen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Zaman zaman kendisine Başbakan'ın neden çok fazla yurt dışına gittiğine dair sorular sorulduğunu anlatan Çelik, hiçbir havayolu şirketi çalışanının Başbakan kadar uçmadığını iddia ederek, " Arkadaşlar Allah'tan korkun ya. Hiçbir havayolunun pilotu Başbakan kadar uçmuyor. Başbakan Endonezya'daydı. Neresi biliyor musunuz? Git git bitmez. Uçakla 10 - 11 saat. Döndü geldi. Daha sonra Pakistan'a gitti. Oradan da döndü, geldi. Pazartesi günü birlikte İspanya'ya gideceğiz. Bu insan kendisini eğer ülkesine adamışsa -ha eleştireceğiniz şey varsa hakikaten yanlış dediğiniz, eleştirin- Bir de muhalefet hakkaniyetli bir şey söyleyince diyorsunuz ki, yanlışsa yanlıştır. Başbakan'ın şöyle bir resimlerine bakın 10 yılda 25 yıl yaşlandı. Belli olmuyor mu? Eskiden Başbakanlar Ankara'da kuluçkaya otururdu. Şimdi Başbakanımız dünyayı dolaşıyor. '' dedi.

Avrupa'nın Türkiye ekonomisini hayranlıkla izlediğini belirten Çelik Kılıçdaroğlu'nun ise ''Yok yok Türkiye batıyor. ''dediğini kaydetti. CHP'nin yapılan her görüşmede Cumhuriyet'in elden gittiğini söylediklerini belirten Çelik, Temel ve Dursun'un hikayesini anlatarak, CHP'yi Dursun'a benzetti.