AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile PKK arasındaki ilişkilere dikkat çekerek, "Şemdinli saldırısı ile PKK, Türkiye'nin dikkatini Suriye'den kaydırmak istedi" dedi.
Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, Şemdinli saldırısı ile PKK'nın Türkiye'nin dikkatini Suriye'den kaydırmak istediğini belirterek, "Şemdin'lideki PKK saldırıları bir kere daha PKK'nın Esad'a verdiği desteği açıkça göstermiştir. Halk arasına sızan PKK militanları, güvenlik güçlerinin PKK ile mücadele ederken halkı karşına almasını planladı. PKK, Şemdinli'de de facto bir durum yaratarak, kendini Arap baharı ile özdeşleştirmek istedi. Ama Baas'la özdeşleşti" dedi.
PKK'nın bazı odakların entegre stratejisiyle, Türkiye'yi kendi içine kapatmaya ve etkin dış politikadan uzaklaştırmaya uğraştığına dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Şemdinli'deki tablo, bölgede Baas'ın ayakta kalmasını isteyen odakların, PKK'yı, bu diktatörlere karşı olan Türkiye'ye karşı kullanmasıdır. PKK, Şemdinli'deki hamlesiyle, Baas'ın parçası olduğunu ilan etmiştir. Ama buna şiddetli bir cevap almıştır" diye konuştu.
Çelik, Esad'ın Afrin ve Kobani'yi PKK-PYD'ye bıraktığını iddia ederek, şunları söyledi: "Esad, PYD'ye silah desteği yapıyor. Afrin ve Kobani'yi Esad ne karşılığında PKK'ya verdi. Esad'ın PYD'ye verdiği destek ve PYD ile Kandil arasındaki bağlantı kesindir. Şemdinli saldırısı bu denklemden bağımsız değildi."