Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından 6 aylık çalışma sonucu dün düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 12 zanlının sorgusu devam ediyor.

Bugün sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar tekrar emniyete getirerek sorgulamalarına devam edildi. Zanlıların sorguları devam ederken örgütün yasa dışı yöntemlerle nasıl organ nakli yaptırdıkları da ortaya çıktı. Suç örgütünün işsiz ve paraya ihtiyacı olduğu için böbreklerini satmak isteyen kişilerle özellikle başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden bu kişilere ulaştığı belirtildi.

İnternet üzerinden müşterilerine ulaşan Yasemin Ç. liderliğindeki örgütün organ nakli yapılan kişiden 40 bin ile 80 bin lira arasında para aldığı, organ verenlere ise 15 bin ile 20 bin lira arasında para verdiği iddia edildi. Mali polis operasyonun ardından örgütün kurduğu internet sayfalarına erişimi engellediği öğrenildi.

Antalya KOM ekipleri 6 ay önce başlattığı teknik fiziki takibin ardından düzen organ ticareti yaptığı iddia edilen suç örgütüne 17 ayrı ilde düzenlenen operasyonda, örgüt lideri olduğu belirlenen Yasemin Ç.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına almıştı.

Örgütün Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Muğla, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Denizli, Aydın, Manisa, Mersin, Kayseri, Gaziantep, Artvin, Yalova ve Bartın'da organ ticareti yaptırmak için girişimde bulunduğu ancak sadece Antalya ve İstanbul'da bunu başarabildiği tespit edilmişti.

Türkiye'de 17 ayrı ilde nakil yaptırmak için girişimde bulunan ancak sadece 2'sinde başarılı olabilen örgütün, bu nedenle Mısır ve İran'a gittikleri belirlenmişti.