Gaziantep'teki saldırının ardından bölgeye giden CHP heyetinde yer alan Elif Doğan Türkmen, "3-4 mahalle resmen IŞİD'in eline geçmiş durumda ve halka göre de devlet buna göz yumuyor" iddiasında bulundu.

Gaziantep'teki düğün saldırısından sonra bölgeye giden CHP heyetinde yer alan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen önemli iddialarda bulundu. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, bölge halkından aldığı izlenimleri aktaran Doğan Türkmen, Gaziantep'te IŞİD'in çok etkin bir hale geldiğini belirterek, "3-4 mahalle resmen IŞİD'in eline geçmiş durumda ve halka göre de devlet buna göz yumuyor" dedi.

"50 CENAZE BİRDEN TESLİM EDİLİR Mİ?"

"Çok büyük bir acı yaşanıyor" diyen Doğan Türkmen, "50 cenazenin hepsi birden teslim edilmiş. 50 cenazenin aynı anda yaşatacağı acı ve infiali hiç mi düşünmediler? Tam bir akıl tutulması. Kabristanda çok büyük bir infial ve acı tablosu var. Resmi görevliler protesto ediliyor. AKP protesto ediliyor. 50 cenaze birden teslim edilir mi?" diye konuştu.

"BU ACIYI DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ"

Doğan Türkmen, CHP olarak acılara ortak olmak ve aileleri teskin etmek için Gaziantep'e geldiklerini vurgulayarak, "Baş sağlığı dilediğimiz bir kadın 4 çocuğunu ve eşini kaybetmiş. Düşünebiliyor musunuz bu acıyı?" dedi.

"BİR BAŞKA CANLI BOMBANIN IŞİD'İN ETKİN OLDUĞU MAHALLEYE KAÇTIĞI İDDİASI VAR"

Öte yandan Doğan Türkmen, katliamın nasıl meydana geldiği yönünde iki iddianın olduğunu belirterek, "Bunlardan biri, bir bebek pusetine bomba yerleştirilmiş. Bir başka iddia da, bir çocuğun kendini patlattığı yönünde. Yine, bir başka canlı bombanın, IŞİD'in etkin olduğu bir mahalleye doğru kaçtığı yönünde iddia var" diye konuştu.