61SAAT ÖZEL 

Trabzon’da sosyal medya ve haberleşme mecralarını en sık ve etkili bir biçimde kullanan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 1.2 milyonluk haberleşme giderini devletin sırtına yükleyen ve ‘Hakkımdı kullandım’ diyen TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’e sert tepki. Cebinden ödemesi gerekir, böyle komedi görmedim. 

1 yılda devletin bütçesinden kullandığı 1.2 milyonluk haberleşme gideri ile Türkiye’nin gündemine oturan ve büyük tepki alan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’e, Trabzon’da haberleşme araçlarını ve sosyal medyayı en sık kullanan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’ndan sert tepki geldi.

Köseoğlu 1.2 milyonluk faturayı kabul edip ‘Hakkımdı kullandım’ diyen Türkmen’in açıklamasına da ‘Tam bir komedi’ yorumu yaptı. 

Trabzon’daki seçim çalışmaları döneminde Trabzon halkına gönderdikleri mektuplar için 60 bin TL faturayı kendi ceplerinden ödediklerine dikkat çeken Köseoğlu, ‘Bir milleütvekilinin yıllık haberleşme gideri 30 bin TL civarında. Fakat Sayın Türkmen 400 milletvekilinin haberleşme giderini tek başına kullanmış. 1 yılda 1.2 milyon TL’lik masraf yapmış ve açıklamalarında ‘Ben nereden bileceğim, limitim yok diye kullandım’ diyor. Böyle bir komedi olamaz. Bu iyi niyeti suiistimaldir. Demek ki tüm Adana’ya 3-4 kez mektup göndermiş. Devletimiz TBMM Başkanlık Divanı üyeleri temsil makamında olduğu için onlara bir sınırlama getirmemiştir. Ama siz bunu böyle suiistimal edip seçim propagandanızda kullanamazsınız. Milletin parasını kendi keyfinize harcayamazsınız. Bu korkunç bir rakam. Ben kendisinin mali durumunu bilemiyorum. Ama bunu devletin ödememesi gerekir. Divan başkanlarının yıllık yaptığı ortalama gider alınıp, o meblanın ödenip geri kalanın Elif hanım tarafından ödenmesi gerekir. Bu fahiş ve afaki rakamın devlet kaynaklarıyla ödenmesini doğru bulmuyorum’ ifadelerini kullandı. 

Diyanet İşleri Başkanı’na alınan 1 milyonluk aracın gerek CHP gerek bazı yayın organları tarafından günlerce gündemden düşürülmediği ama bu konunun görmezden gelindiği ifade eden Trabzon Ak Parti Milletvekili Köseoğlu, ‘CHP’nin ve malum bazı basın yayın organlarının her konudaki çifte standardını burada da görüyoruz.


Sadece karşıt görüş sergilemek için eleştiri yaptıkları için bu olayda sessiz kalıyorlar. Ama aynayı döndürüp kendilerine bakmaları gerekiyor. Bence en büyük tepkiyi onların vermesi gerekir.   Ama bakıyorum ne basından ne genel merkezden bir tepki yok. Ses yok. Bu böyle olmamalı’ şeklinde