61SAAT HABER SERVİSİ

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerinin ardından bugün bir basın toplantısı düzenledi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 ile yeniden seçildiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’de yüzde 30.6 oy aldı. 
Bugün kameraların karşısına geçen İnce, özetle şu şekilde konuştu: 
“Bu asparagas haberlerle başlıyım. Bunların hepsi yalan. Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da yer yüzüne gelmedi. 
Şizofrenin hasta insanların, onları ciddey alıp yaymak problem. Böyle bir şey yok. 
Yok ben saraya gitmişim. Bunların hepsi asparagas şeylerdir. 
15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Bir kere hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. 
Eğer 15 milyon insan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy veriyorsa bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Buna inanıyorum ve bunun için uğraşacağım. 
Sayın Erdoğan’a, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 

81 milyonun Cumhurbaşkanı olunuz, herkesi kucaklayın. 
Artık hepimizin Cumhurbaşkanı olun, bu gerginnliğe son verin. Kucaklayıp milleti. Ben seçilseydim onu yapacaktım. AK Parti Genel Merkezine gelip sizin çayınızı içecektim. Sayın Erdoğan’dan bunu bekliyorum. 
ülkemizin ve demokrasinin bizlerin şimdi ki ve gelecekteki yaşamını derinden etkileyecek seçim yaşadık. 

Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçların açıklanmasına kadar adaletsiz seçim oldu. 
Her şeyden önce seçime kan bulaştı. Suruç ve Erzurum’da yaşananlar bu seçimi kanın bulaştığı seçim olarak tarihe kaydetti.

16 Nisan referandumunda Hayır ve Evet bloku olarak şekillenme ortaya çıktı. Bu seçimden Hayır Blokunun 16 Nisan’da aldığı oyun gerisinde oy alması açıklanmaya muhtaçtır. 
seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini sandıklarda çeşitli usulsüzlek yapıldığını gördük. Görevli arkadaşlarımız can siperine mücadele ettiler. 

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevillerin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. 
Görevlilerin bize ulaştırdığı rakamlarda YSK’nın açıkladığı rakamlar arasında anlamlı fark yoktur. Seçim sonucunu değiştirecek fark yoktur. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum.