61SAAT HABER SERVİSİ - CHP'de Pazar günü yapılan 37. Trabzon Olağan Kongresinde Başkanlığıa seçilen CHP Trabzon İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu, bugün görevi eski başkan Güzide Uzun'dan devraldı. 
CHP Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen devir teslim törenine İlçe Başkanlarının yanı sıra partilelerde yoğun ilgi gösterdi. İl Başkanlığında ki toplantı salonu tamamen dolarken partililer yeni İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu'nun tebrik etti. 
Devir Teslim Töreninde ilk olarak görevi devreden başkan Güzide Uzun konuştu. Uzun, “Sizlerin huzurunda gönül rahatlığı ile devri yapacağım. Bu geçmişten günümüze gelen dayanışma ruhunu yaşatan insanlarız. CHP’nin çatısı altında olmak her şeyden önce onurlu ve şerefli insanlardır. 
Ortadoğu Bataklığında evlatlarımızı şehit verirken CHP’liler olarak duruşumuz açık nettir. Bir birimizi daha çk sarılacağız, daha çok seveceğiz. Evlatlarımızın akıtan kanını barışla yıkamaya çalışacağız.” dedi. 

GEÇMİŞİN MUHASEBESİ DEĞİL
İl Başkanlığı görevini devralan yeni Başkan Ömer Hacısalioğlu ise, dün akşam İdlib’de meydana gelen ve 33 vatan evladının şehit verildiği saldırıya değindi. 
Hacısalihoğlu, kongre sürecine de değinerek devam ettiği konuşmasında, “Yeni yönetim anlayışı geçmişin muhasebesi değil geleceğin planlamasını yapan anlayışta olacak. O gün orada söz verdiğimiz gibi ilkeli iradeli adil yönetim anlayışımız olaccak. Liyakattan ayrılmayacağız. Biz CHP’yiz ve her şeyi şefaffaf istiyoruz” dedi. 

MAKUS TALİHİ KABUL ETMİYORUZ
Hacısalihoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon ülkemizin önemli bir kalesidir. Maalesef AK Parti iktidarında Trabzon şehrimiz gereken önemi alamamış, seçim vaatleri ile oyalanmıştır. İşsizlik şehrimizin belini bükerken, liyakatsizlik ve iş bilmezlik kentimizin sorunlarına sorun katmıştır. Hizmet anlayışı rant anlayışına dönüşmüş, kapılar Trabzonluların adeta yüzüne kapanmıştır. Trabzonlular bu makus talihi kabul etmiyoruz, etmeyecek. 
İşte biz bunun iin kadınlarımızla, gençlerimizle, örgütümüzle halkın iktidarı için Trabzon'da seferberlik ilan ediyoruz. Ve Başaracağız” 
Geçmişte olduğu gibi yarın da CHP’nin çalışma programı, programlı olacak. Sadece kırsalı değil, Çaykara’nın ve Şalpazarı’nın en ucra köşesinde olacağız.