Bu Kıyağımı Da Sakın Unutma

Trabzon’dan sabah yola çıkıp Artvin’e üniversite sahne yapım ihalesine giden Trabzon’un sevilen siyasetçilerinden Hasan Ali Genç, Rize İslampaşa’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiş çalışanı Mustafa Sarı ise yaralı olarak kurtulmuştu. Mustafa Sarı olayı anlatırken duygulandı, çok ilginç bilgiler verdi. Sarı ile Bahçecik’teki evinde görüştük. Ailesi ile bizi sıcak karşıladı, ilk sözü “çok dakiksiniz” oldu. Geçmiş olsun dileklerimizi tekrarladık, olayı sorduk, şunları anlattı, “Hasan Ali amca ile birlikte Artvin’e gidiyorduk. Rize’ye yaklaşmıştık, 08.30 sularıydı, akşam sulu kar yağmıştı, yol hafif buzlanmıştı. Rize merkeze 10 dakika kala Hasan Ali Amca bana, “Mustafa, kemerlerimizi takalım, ne olur ne olmaz, bu kıyağımı da sakın unutma” dedi.

Allah’ın Takdiri Böyleymiş
Taka'nın haberine göre; Bunu neden dedi anlayamadım, şaşırmıştım, ben de, “bir şey olmaz” diye karşılık verdim. Sürücü koltuğunda o vardı. Emniyet kemerimi bağladım, Hasan Ali Amcanın kemerini de ben taktım. Rize İslampaşa’ya girerken virajlı bir yol vardı. Orada ne olduysa oldu. Araç kontrolünü kaybetti. Karşı şeride geçmişiz, yolun ortasında kaldık, karşıdan gelen tır Hasan Ali amcanın olduğu yerden ona çarptı. Hasan Ali Amca kafasını aracın kapısına çarpıp vefat etti. Benim kolum çıktı, sonra darbe ile kırıldı. Gözlerimi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açmıştım. O kemeri takmasam ben de hayatta olmayacaktım. Her şey kader, Allah’ın takdiri böyleymiş.”

Manevi Babam Gibiydi
10 yıldır Hasan Ali Genç’in yanında çalıştığını söyleyen Mustafa Sarı: “Manevi babam gibiydi, onu kaybetmenin şokunu hala üzerimden atamadım. Olaydan sonra tedavi görüyorum. Sol kolumda iki platin var. Çok şükür kalıcı bir sorunum yok; ancak bugün çalıştığım iş yerine gidemiyorum, bana Hasan Ali Amca’yı hatırlatıyor. 34 gün oldu, bir türlü cesaret edemedim” dedi. Mustafa Sarı’nın Rize Sahil Yolu ile ilgili de uyarıları vardı: “Bizim kaza yaptığımız yerde bizden önce çok kaza olmuş. Sürücüler buradan çok şikayetçi. Belki Hasan Ali Amca bunu bildiği için kemerleri onun öncesinde taktırdı. Rize’de yol, üst geçit, köprü, ana yol, tali yol, birbirine girmiş, sürücüler şaşırıyor, çok kaza oluyor. Tali yoldan çıkan araç kendini bir anda ana yolda buluyor. Her şey sanki gelişi güzel düşünülmüş. Türkiye’nin en çok yağış alan yerinden söz ediyoruz. Kışın bu yol çok tehlikeli oluyor. Sahil Yolu’nun Rize hattına yen bir şeyler düşünülmeli.”