CHP'li vekiller dün 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale'ye gitti. Kaymakamlığa ziyarette bulunan vekiller çıkışta bazı vatandaşlarla sohbet etmek istedi ama...

Kaymakam Eyüp Fırat ile görüşen Tanrıkulu ve beraberindekiler, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, sınır kapısında da incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapacaklarını bildirdi.

Tanrıkulu, ziyaretin ardından Kaymakamlık binası önünde toplanan bir grup vatandaşla da sohbet etmek istedi.

CHP'LİLER VATANDAŞLARLA TARTIŞTI

Tanrıkulu'nun, Kaymakam Fırat'la görüşlerinde, ''Vatandaşların savaş istediği ve olaya karşılık verilmesi gerektiğini düşündüğünün'' kendilerine aktarıldığını anlatması üzerine, gruptan bazıları tepki gösterdi.

Kaymakam Fırat'ın bu şekilde bir konuşma yapmayacağını ifade eden vatandaşlar ile Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Vatandaşlardan bazıları, kimsenin bu konuda ''provokasyon yapmaması gerektiğini'' dile getirdi. Kimi vatandaşlar da ''Aylardır Akçakale'ye Suriye'den silah atıldığını, kimsenin konuyla ilgilenmediğini, hiçbir milletvekilinin gelmediğini'' iddia ederek, eleştiride bulundu.

Tanrıkulu ve beraberindekiler daha sonra Kaymakamlık önünden ayrılarak, sınır kapısına gitti.